La Fira de les Portadores i la Diada de Testes omplen de cultura i tradició Sant Cugat


Temes relacionats

Així s'ha viscut la jornada de dissabte de la Fira de les Portadores (29/set/18)

Obertes les votacions per triar el Caparrot de l'any (15/set/18)


  • Comparteix:

La Fira de les Portadores posa punt final a una nova edició amb l'objectiu assolit d'haver apropat als santcugatencs el passat agrícola de la ciutat. La Fira de les Portadores, o Fira de Setembre, es feia coincidir amb la verema per aquest motiu la plaça d'Octavià s'omplia de parades amb productes i estris per a la recollida del raïm.

Passats els anys, Sant Cugat recorda aquesta gran cita amb un cap de setmana d'activitats al Celler Modernista. Grans i petits han pogut gaudir de tallers, degustacions, visites per l'entorn del celler i concerts que els han apropat, una mica més, al dia dia dels veïns avantpassats. Els infants ho han passat d'allò més bé pintant i jugant mentre que pares i mares han pogut tastar i comprar vins elaborats al territori vallesà.

Un cap de setmana de tradicions
La Fira de les Portadores ha coincidit en un cap de setmana farcit d'activitats de cultura popular com la celebració, aquest dissabte, la 4a Diada de Testes dels Caparrots de Sant Cugat. La presidenta dels Caparrots, Nela Vallhonrat, ha explicat que es tracta d'un dia important per a la colla ja que ha estat una nova oportunitat per presentar el ball que van estrenar per la Festa Major d'enguany. Els Caparrots han iniciat una cercavila pel centre de la vila acompanyats de les colles de capgrossos de Premià de Mar, Martorell i l'Hospitalet de Llobregat.

Un any més, la Fira de les Portadores ha apropat als santcugatencs les arrels d'un poble que va fer de la vinya un dels seus principals motors econòmics al segle XIX.




Productors de vi

És important que retrobem i retornem una mica a l'agricultura, i en aquest cas la vinicultura al Vallès, en una terra que havia estat vinícola i que els petits productors que esten en aquesta zona hem de fer entendre a la gent que encara hi ha raïm i que és excel·lent. / Tot el que sigui recuperar aquest passat, que tampoc és tan llunyà, fins fa 40 anys encara podíem veure vinyes a Sant Cugat i que es doni a conèixer a la població, sobretot als nouvinguts és una gran idea.

Nela Vallhonrat

Avui celebrem la nostra 4a Diada de Testes i tenim tres colles convidades. Els Bloc Ciutat Comtal de l'Hospitalet, els capgrossos de l'Hospitalet i els capgrossos de Premià de Mar ens acompanyaran a la cercavila i després farem una mostra de balls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.