El cinema torna al Centre Cultural amb Cinemes Sant Cugat


Temes relacionats

Última setmana de cinemes Cinesa a Sant Cugat ( 9/jul/18)

Aprovada la modificació del pressupost per avançar la construcció de l'escola La Mirada (19/jun/17)


  • Comparteix:

Una quarantena de persones ha acudit aquest dijous a la primera sessió dels nous cinemes del Centre Cultural, ara anomenats Cinemes Sant Cugat. Després de la marxa de Cinesa, l'operador local Picking ha assumit la gestió temporal de les sales, mentre no comencin les obres de la sala polivalent a la part superior de l'edifici. La russa 'Loveless' ha reobert l'espai amb el Cicle de Cinema d'Autor. La programació, que aposta per les cintes comercials i independents, no perd de vista incorporar més cicles, com els disponibles en l'anterior etapa (familiar, temàtic, clàssic, filmoteca i infantil). L'entrada general, que costava vuit euros amb 90 cèntims, ara baixa als set per al cap de setmana i fins als cinc euros i mig, els dies feiners. El tiquet del cinema d'autor, en canvi, puja dels quatre euros als quatre i mig. Cinemes Sant Cugat manté el preu del dia de l'espectador, els dimecres, a cinc euros. Els majors de 65 anys i els que tinguin el Carnet Jove pagaran també cinc euros.

Quatre sales de cinema, segons l'accionista de Picking Victor Lafuente, per delectar els amants del setè art a tots els nivells, amb el cinema d'autor en versió original, amb projeccions d'òpera i de ballet i novetats com la secció 'Art al Cinema', que inclourà cintes documentals amb referents artístics, un dels primers, Caravaggio. L'empresa, tot i la temporalitat de l'acord de gestió amb l'Ajuntament, vol continuar explotant l'espai, una vegada finalitzin les obres de la sala polivalent. Període, durant el qual, les sales tornaran a tancar-se.

Picking ha donat feina a sis persones i ha invertit més de 50.000 euros en la reactivació de les sales, que han estat tancades tres mesos. A les sales de Cinesa, anteriorment, hi havia una plantilla de 10 treballadors.

I en el tinter, la sala polivalent
Es tracta d'un dels projectes 'estrella' de la proposta de nous pressupostos. Un projecte que va aixecar crítiques l'any passat quan la seva partida de mig milió d'euros es va destinar, finalment, a la futura construcció de l'escola La Mirada, competència de la Generalitat. Amb tot, l'Ajuntament manté el pressupost de 500.000 euros per a les obres de la sala. Amb l'esborrany dels nous comptes, la sala polivalent, però, arrencarà amb 100.000 euros per començar la seva activitat. Per a la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, l'important és que la voluntat sigui iniciar les obres en aquest mandat. Solanellas també apunta que es debatrà amb les entitats el model de la sala i la seva gestió.

Ni l'Ajuntament ni Picking han concretat quan es tancaran de nou les sales per a l'inici d'obres.

Tota la programació es pot consultar al web Cinemessantcugat.com.






Victor Lafuente

Incorporem, a banda de la programació setmanal, un nou cicle que és 'l'Art al cinema'. Amb les quatre sales programarem el que poguem.

Espectadores

Contenta pel retorn del Cicle de Cinema d'Autor i una mica enrabiada per la pujada de preu / És important que hi hagi cinema, el meu marit està jubilat i aprofitem per venir.

Sílvia Solanellas

És un projecte que està en fase de reflexió. Amb aquests 100.000 euros podrem fer ja moltes coses i podrem acabar d'ajustar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.