L'alcaldessa proposarà dedicar un espai del Claustre a Pep Blanes

L'Ajuntament també planeja una exposició al Museu amb obra del desaparegut artista


Temes relacionats

Sant Cugat diu adéu al dibuixant del Claustre (12/oct/18)

El món local lamenta la pèrdua de Pep Blanes i en reconeix la vàlua artística i personal (11/oct/18)

Mor l'artista Pep Blanes, fill predilecte de Sant Cugat (11/oct/18)


  • Comparteix:

La cadira de Pep Blanes, aquest divendres, al Claustre

La cadira de Pep Blanes, aquest divendres, al Claustre

'Espero que la ciutat li reti un homenatge' era un dels murmuris que es deixaven sentir entre els assistents, aquest divendres, al funeral de Pep Blanes. El polifacètic artista moria el dimecres i l'empremta que ha deixat es respirava en l'ambient a l'església del Monestir i també uns metres més enllà, al Claustre. Els treballadors del Museu comentaven les seves llargues estades al Claustre, quan el llapis de Blanes rematava els capitells d'Arnau Cadell.

'És la persona que més coneixia els capitells, després del mateix Cadell, clar!', aclaria el director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins. Ell recordava que potser feia un parell d'anys que Blanes no apareixia pel Claustre per motius de salut. El que sí es manté intacte al Museu és la cadira del dibuixant, guardada a les instal·lacions.

'Fins i tot venia els festius', continua Campins, 'agafava la seva cadira i es posava a dibuixar davant la mirada dels visitants que es preguntaven què feia'. Això mateix ha passat aquest divendres quan els turistes veien la cadira buida de Blanes, que il·lustra aquesta crònica. 'Era increïble la precisió amb què dibuixava', xiuxiuejava una treballadora del Museu al conserge. I ell, responsable de custodiar la cadira, ha fet un 'sí' rotund amb el cap.

La incògnita sobre un possible homenatge a Pep Blanes l'ha resolt l'alcaldessa, Carmela Fortuny, al final del funeral. Ella manté que els títols de fill predilecte no han de quedar en això, en títols, sinó que s'ha de donar continuïtat al llegat amb iniciatives de ciutat. Ja ho va deixar clar a la retrospectiva de Joan Tortosa. És per això que ha anunciat que proposarà a la Comissió de Patrimoni dedicar un espai del Claustre a Pep Blanes. 'Ah, i també tenim pensat fer una exposició amb la seva obra', ha afegit l'alcaldessa.

L'altra incògnita és si la cadira de Pep Blanes voldrà sortir del magatzem del Claustre.


Carmela Fortuny

La primera cosa que he pensat com a alcaldessa és que al Claustre hi hagi un espai identificatiu sobre el Pep. Pensaré la fórmula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.