Sant Cugat ja és la capital catalana de la poesia

El Festival Nacional de Poesia ha arrencat aquest diumenge


Temes relacionats

Joan-Elies Adell (director ILC): 'Sempre he considerat el festival la gran festa de la poesia' (14/oct/18)

El Festival Nacional de Poesia portarà a Sant Cugat més d'una trentena de propostes ( 8/oct/18)


  • Comparteix:

Els versos de Montserrat Abelló han pres vida aquest diumenge al vestíbul del Teatre-Auditori amb l'espectacle 'Contra el caire del temps'. D'aquesta manera s'ha donat el tret de sortida al 18è Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat, que enguany proposarà el nombre d'espectacles habitual després que l'any passat es veiés afectat per l'aplicació de l'article 155 per part de l'Estat espanyol sobre la Generalitat.

La inauguració del festival ha anat a càrrec de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, així com de la consellera de Cultura, Laura Borràs, qui ha recordat els anys en què ha participat de la cita literària quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Borràs ha posat en valor l'ajuda del consistori l'any passat quan els comptes de l'organisme es van intervenir pel 155 i alguns dels actes del FNP es van haver de suspendre.

Paral·lelament, a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater hi hagut la inauguració de l'exposició 'Gianni Nieddu, poeta, revolucionari, cantant, meva tia', autor del dibuix que il·lustra el programa d'enguany. La presentació de la mostra ha anat a càrrec del mateix Nieddu, qui ha vingut des de la seva localitat natal, l'Alguer, i ha comptat amb la companyia del nou director de la ILC, Joan-Elies Adell, que ha posat en valor el treball artístic de l'italià.

El 18è Festival Nacional de Poesia arribarà enguany a una trentena d'espais de la ciutat i compta amb un programa amb gairebé una quarentena de propostes.


Joan-Elies Adell

Seria bonic que fos un artista alguerès qui fes aquesta imatge. Vaig pensar de manera inmediata en Gianni perquè m'agrada molt la seva obra i crec que podia aportar una mirada diferent als artistes catalans habituals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.