El 'formigueig' de la ciutat moderna centra l'obra guanyadora del Premi de Poesia Sant Cugat

Miquel Àngel Llauger presenta una 'novel·la en vers'


Temes relacionats

Miquel Àngel Llauger, amb 'Fourmillante', guanya el Premi de Poesia Gabriel Ferrater ( 7/jun/18)


  • Comparteix:

L'ebullició de la ciutat moderna i el seu 'formigueig' centren l'obra 'Fourmillante. Novel·la coral en vers', guanyadora del 16è Premi de Poesia de Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater. Un volum que aquest dilluns s'ha presentat a Sant Cugat de la mà del seu autor, Miquel Àngel Llauger, en un acte al Cafè Auditori després que aquest juny fos anunciat com a guanyador.

Es tracta d'un llibre que conté 60 poemes en vers, enllaçats entre ells per referències i detalls, i protagonitzats per diferents personatges en una obra que l'autor defineix com a 'poesia narrativa' i que recrea 24 hores d'una ciutat des del prisma dels seus habitants i amb un títol que es desprén d'un vers de Charles Baudelaire.

Ho fa amb versos decasíl·labs blancs, és a dir sense rima, seguint un estil que també va cultivar en algunes composicions el mateix Ferrater, un dels seus referents. També li ha servit d'inspiració la seva Palma de Mallorca natal i que denota amb certes picades d'ullet: un personatge anomenat 'President Sardà' que té ecos del expresident balear José Ramón Bauzá. Tot i això, Llauger adverteix que no hi ha cap topònim assignat perquè també vol ser una ciutat que contingui universalitat i defugi localismes. 'Es la ciutat moderna amb els seus personatges', rebla.

Tot plegat en una obra que va començar a escriure fa prop de tres anys i que ha estat premiada per 'l'habilitat de ser una novel·la en vers', tal com ha destacat un dels membres del jurat del guardó, Jordi Cornudella. 'És la primera vegada que una obra d'aquestes característiques s'endú el guardó, ha dit i també ha recordat la trajectòria de Llauger en el camp literari.

Llicenciat en Filologia Catalana, Llauger destaca per ser poeta, traductor i crític literari. Entre les seves publicacions, figuren set reculls de poemes així com també traduccions de textos d'Edward Lear, Edgar Lee Masters i Ted Kooser, entre d'altres. També és vicepresident per les Illes Balears del PEN Català i forma part de l'equip de la revista digital 'Veus baixes'.

17è Premi en marxa
Aquest dilluns també ha començat a caminar la 17a edició del guardó, dotat amb 7.250 euros i una escultura de l'artista santcugatenc Pep Codó. Al premi es pot presentar una sola obra per participant, que ha de ser inèdita i no estar reconeguda en cap certamen anterior.

L'obra, que ha d'anar signada, ha de ser en llengua catalana i amb una extensió mínima d'unes 64 pàgines. Els volums es poden presentar fins al 15 de desembre al Registre General del consistori.

La peça guanyadora serà distribuïda per Edicions 62 en una primera tirada de prop d'un miler d'exemplars. El guanyador anterior a Llauger va ser l'escriptor i oceanògraf Joan Puigdefàbrega per l'obra 'Deshora'.






Miquel Àngel Llauger

És un intent de fer una poesia narrativa. Em 60 poemes intento presentar la vida d'una ciutat amb personatges anònims que passen pels seus carrers i la viuen.

Jordi Cornudella

Aquesta és la primera vegada que premiem un llibre en vers, però a la vegada també és un llibre de ficció, una novel·la. Aquesta és una novetat que ens faltava.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.