Cugat.cat entra als càstings del cor de 'Pedra i Sang'

El mitjà segueix els passos d'alguns dels aspirants a formar part del muntatge


  • Comparteix:

'Pedra i Sang' escalfa motors per aquest Nadal i ho fa amb les primeres proves de selecció, de les quals sorgiran els aspirants a integrar el cor del muntatge. Aquest dimarts diversos santcugatencs s'han atrevit a anar-hi a provar sort i Cugat.cat ha seguit els seus passos. Aquest diumenge les proves de selecció continuaran a partir de les deu del matí a la Casa de Cultura amb una segona convocatòria.

Tots ells han hagut de passar una prova de cant per mostrar les seves habilitats, així com memoritzar una part del text de l'obra. Tot plegat sota l'atenta mirada de la seva directora, Dolors Vilarasau, i de la fina oïda del responsable musical de l'obra, Albert Santiago.

'El cor fa de poble i és molt important trobar veus diverses', ha detallat Vilarasau, que s'ha mostrat confiada de trobar les persones adients per conformar la meitat del cor, que està integrat per una vintena de veus i en el qual enguany hi han quedat places vacants. De la seva banda, Santiago també ha explicat que l'important és que els futurs components de l'obra es familiaritzin amb la dinàmica d'assaig i el text.

Entre els atrevits, la Clàudia Castro. Ella havia fet cant i sempre li havia fet il·lusió formar part de 'Pedra i Sang' ja que és 'un muntatge tradicional de la ciutat que explica una part de la nostra història'. També l'Albert Manyosa, que ha vist l'obra un parell de vegades i sempre havia tingut la inquietut de participar-hi. 'Té un final fascinant', exclama.

No tots els aspirants, però, la coneixien. És el cas d'en Ramon Granados, que ha viscut un temps fora i mai no havia vist la representació. 'La meva dona em va dir que existia i que hi feien proves i, com que m'agrada el teatre, vaig decidir fer el pas', explica.

Tant la Clàudia, com l'Albert i en Ramon rebran el veredicte en els propers dies. De fet, aquest diumenge les proves de selecció continuaran a partir de les deu del matí a la Casa de Cultura amb una segona convocatòria.

'Pedra i Sang' és un muntatge que explica la història de l'assassinat de l'abat Biure a mans del noble cerdanyolenc Berenguer de Saltells l'any 1350. Un assassinat que va tenir lloc al Monestir durant la Nit de Nadal.






Dolors Vilarasau

Busquem gent molt diversa perquè el cor a 'Pedra i Sang' fa de poble. L'objectiu és trobar gent de diferents edats i veus.

Albert Santiago

Mirem les característiques de la veu, la salut vocal, que no hi hagi aire. També aprenem un fragment de l'obra perquè la persona sigui capaç de seguir la dinàmica d'assaig.

Aspirants

Explica un fet que segons diuen va passar a la ciutat i em va cridar l'atenció presentar-m'hi / Havia vist l'obra dues vegades i em va fascinar tot el muntatge / No coneixia l'obra i la meva dona em va dir que hi havia un càsting, a veure si tinc sort i surto.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.