La Mostra de Titelles apuja de nou el teló amb una aposta per les companyies emergents

Del 9 a l'11 de novembre Sant Cugat acollirà una desena d'espectacles en tres espais diferents


Temes relacionats

Cal Temerari engega una campanya de micromecenatge de la 3a Mostra de Titelles (19/oct/18)

La 2a Mostra de Titelles 'duplica amb escreix' l'assistència de l'any passat (12/nov/17)

La 1a Mostra de Titelles de Sant Cugat denuncia la precarietat del sector (13/nov/16)


  • Comparteix:

La 3a Mostra de Titelles, organitzada per Can Ninot, torna a Sant Cugat el cap de setmana del 9 a l'11 de novembre amb una desena d'espectacles en espais diferents. Can Ninot acollirà les funcions de petit format de pagament, i es tornaran a fer espectacles gratuïts a la plaça de l'U d'Octubre. També es representarà una versió de teatre amb ombres d''El flautista d'Hamelín' a la Casa de Cultura en un format de grans dimensions i les propostes pels més menuts, d'entre zero i tres anys, tindran lloc a Cal Temerari amb taquilla inversa.

La mostra, que organitza Can Ninot amb el suport d'altres entitats de la ciutat com Cal Temerari i l'Ateneu i també de l'Ajuntament, arriba el cap de setmana del 9 a l'11 de novembre amb la voluntat de 'seguir creixent' i amb una aposta per les 'companyies emergents'. Espectacles per a tots els públics, molts d'ells gratuïts, per 'dignificar' la professió de titellaire amb el suport a propostes noves. El responsable de l'entitat, Tian Cusidó, ha posat èmfasi en la col·laboració tant d'altres entitats com de l'Ajuntament per tirar endavant la mostra. A més, Cusidó ha assegurat que li 'fa il·lusió' arribar a una 3a edició.

Des de l'Ajuntament consideren que ja és un esdeveniment 'consolidat' a la ciutat. Ho ha explicat la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, que també ha destacat la col·laboració publicoprivada per tirar endavant esdeveniments com aquests.

L'Ateneu i Cal Temerari també han posat el seu gra de sorra. Toni Ramon, responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu, ha assegurat que l'entitat és 'amant de les causes perdudes' i que creuen en aquest tipus d'activitats. De fet, Ramon ha explicat que la intenció és, quan la mostra creixi, acollir també espectacles a la seu. De la seva banda, el membre de Cal Temerari, Julià Mestieri, ha assegurat estar 'molt contents' de col·laborar en la iniciativa i de tenir les funcions per a infants d'entre zero i tres anys.

Per segon any consecutiu, la mostra comptarà també amb una fira de proximitat amb 'foodtrucks', situada a la plaça de l'U d'octubre i als voltants. La 3a Mostra de Titelles es presenta amb objectius de futur per a properes edicions, com la recuperació de programació per a adults i també la voluntat d'ampliar activitats i espais.

Des de l'organització també han expressat el desig 'd'apropar-se als catxets d'abans del 2011' perquè els titellaires tinguin un 'sou digne'. Per aquest motiu, Cal Temerari ha engegat la plataforma de micromecenatge 'TotSuma', per augmentar un pressupost que enguany ronda els 14.000 euros, uns 6.000 dels quals els aporta el consistori. Tot i que reconeixen que l'aposta aquest any 'no ha acabat de funcionar', han explicat que els ha servit com a 'aprenentatge de cara a l'any vinent'.






Tian Cusidó

Arriba a una 3a edició ens fa molta il·lusió, evidentment. Sembla que ja està consolidat, la gent ho espera, ja ho coneix. Com a novetats, aquest any intentem donar suport a companyies emergents.

Sílvia Solanellas

Una 3a edició significa que és un esdeveniment plenament consolidat a la ciutat. És un exemple clar del que ha de ser la col·laboració publicoprivada. Una mostra que una de les entitats més implicades en activitats culturals en els últims anys, amb espectacles de titelles, treballa dia a dia.

Toni Ramon i Julià Mestieri

L'Ateneu dona suport a la mostra de moment d'una manera molt modesta, col·laborant amb la comunicació i les xarxes socials, però amb la vista posada en el futur per quan la mostra creixi poder acollir espectacles. / Estem contents perquè vam apostar en la mostra des del primer any, creiem que és important que des de la societat civil s'organitzin aquest tipus d'activitats culturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.