Ferrater torna a seure a El Mesón amb un recital de 'Les dones i els dies'

L'acte ha tingut lloc al restaurant predilecte del poeta amb una quarantena d'assistents


Temes relacionats

L'edició crítica de 'Les dones i els dies' fa aflorar un Ferrater 'més clar i contextualitzat' (26/oct/18)


  • Comparteix:

Els versos de 'Les dones i els dies' han tornat a flotar pel restaurant El Mesón aquest dimecres amb un recital de poemes del llibre de Gabriel Ferrater. El poeta Josep Pedrals, recitant, i el músic Joan Artigas, cantant, han estat els encarregats de posar veu a les estrofes del poeta santcugatenc, mentre que la crítica literària Marina Porras ha posat en context cada obra i n'ha fet un breu comentari. La cita, organitzada per l'Associació Gabriel Ferrater en el marc del Festival Nacional de Poesia, ha reunit una quarantena de persones en petit comitè que no s'han volgut perdre aquesta lectura de fragments del llibre més representatiu de l'autor.

'Les dones i els dies', publicada el 1968, es concep com una reimpressió corregida dels seus tres llibres anteriors: 'Da nuces pueris' (1960), 'Menja't una cama' (1962) i 'Teoria dels cossos' (1966). Un total de 114 poemes, generalment breus, però amb algunes excepcions com 'In memoriam' o 'Poema inacabat'.

El poeta Josep Pedrals ha destacat a Cugat.cat que 'fer la celebració d'un llibre cantant-lo, dient-lo i comentant-lo' és la fórmula 'que més vida li dóna'. Una fórmula que, per la crítica literaria Marina Porras, 'és interessant per al públic'. Per la seva banda, el músic i membre de l'Associació Gabriel Ferrater Joan Artigas ha expressat la seva alegria de poder 'mostrar aquests poemes'.

L'acte ha finalitzat amb una copa de cava.




Joan Artigas / Josep

És un poeta que sempre m'ha agradat molt. Cada oportunitat que tinc de mostrar aquests poemes és una alegria. / Fer la celebració d'un llibre cantant-lo, dient-lo i comentant-lo, és la manera com pots donar més vida a un llibre. / Fer-ho d'aquesta manera em sembla molt interessant pel públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.