L'ANC acull una mostra sobre els bombardejos de l'aviació italiana a Catalunya durant la Guerra Civil


  • Comparteix:

La mostra es pot veure a l'ANC / Foto: ANC

La mostra es pot veure a l'ANC / Foto: ANC

''Martellamento diluito nel tempo': els bombardejos de l'aviació italiana sobre Catalunya' és l'exposició que obre portes al públic a partir d'aquest dimecres a les sis de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Es tracta d'una mostra feta pel Memorial Democràtic i que treu a la llum, per primera vegada, imatges fetes per les tropes italianes en diverses poblacions i ciutats catalanes després dels bombardejos durant la Guerra Civil espanyola i que van provocar més de 5.000 morts. L'exposició recull material gràfic i inclou un vídeo amb testimonis orals de nens que van patir aquests bombardejos. Entre ells està l'historiador Hilari Raguer, qui també assistirà a la inauguració.

La mostra s'ha pogut fer gràcies a un document de l'ANC, un estudi sobre els efectes dels atacs i que està signat pel general de brigada Adriano Monti. A més, també inclou fotografies de Tino Soriano de diversos testimonis que van viure i patir aquells bombardejos.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.