Una història sobre abusos sexuals recull el 17è Premi Literari de Valldoreix

També s'endú el guardó un relat sobre secrets sentimentals


Temes relacionats

El Premi Literari de Valldoreix triplica els originals amb 155 relats (25/jun/18)

El Premi Literari de Valldoreix obre inscripcions i duplica el premi de les obres juvenils (27/mar/18)


  • Comparteix:

Els premiats s'han endut 2.000 euros cadascun / Foto: Cugat.cat

Els premiats s'han endut 2.000 euros cadascun / Foto: Cugat.cat

Una història sobre abusos sexuals i una altra sobre secrets sentimentals han recollit aquest divendres el 17è Premi Literari de Valldoreix, que s'ha entregat a l'EMD. 'Dolors el 1948' i 'Licos' han estat els relats seleccionats pel jurat a causa de la seva originalitat i claredat en una edició a la qual s'hi han presentat 157 textos, una xifra que triplica els originals presentats en la passada edició. Els premiats s'han endut 2.000 euros cadascun.

'Dolors el 1948' dóna veu al testimoni d'una dona víctima de la violència masclista en l'època de postguerra. Un relat obra d'Anna Funke, una jove barcelonina de 17 anys que per primera vegada es presentava a un premi literari. 'La història de la Dolors forma part de la realitat de tots', ha lamentat Funke, que s'ha mostrat molt satisfeta amb el fet que el jurat hagi premiat una història que aborda aquesta xacra social.

L'altra obra guanyadora, 'Licos', narra la història d'un 'home gris' que guarda un secret que li impedeix encetar una relació amorosa. El seu autor, Dario Alberca, explica que el premi li ha servit per agafar forces en el camp literari i seguir escrivint. 'Ara em plantejo fer una sèrie de relats curs', ha avançat.

Per la seva banda, la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, i el vocal de Cultura, Quim Castelló, han lloat els textos dels premiats i han agraït la feina del jurat en un certamen en què han destacat que s'hi han presentat escriptors d'Alemanya i Suïssa.




Anna Funke

El rerefons no és tant el seu cas i el seu context, sinó el missatge en si. Entendre que és un problema que forma part de la realitat de tots i que cal afrontar.

Dario Alberca

En un relat curt t'has de cuidar de cada detall, en canvi una novel·la és una cosa més àmplia. M'estic plantejant fer una sèrie de relats que tinguin una determinada unitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.