Els poemes d'Enric Virgili i un espectacle de Pau Riba donen el tret de sortida a Poesia Sant Cugat


  • Comparteix:

Més de 30 activitats ompliran, fins dissabte, la nostra ciutat de propostes poètiques

Més de 30 activitats ompliran, fins dissabte, la nostra ciutat de propostes poètiques

Sant Cugat es converteix, des d'avui i fins dissabte, en la capital de la poesia catalana amb la quarta edició de la setmana de Poesia a Sant Cugat. Les activitats comencen aquesta tarda al Museu, amb la inauguració oficial, una lectura de poemes a càrrec del guanyador del darrer premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, Enric Virgili, i un espectacle del cantant Pau Riba.

Més de 30 activitats conformen el programa d'aquesta quarta edició de Poesia a Sant Cugat, que neix amb l'objectiu de convertir la nostra ciutat en la capital de la poesia als Països Catalans. Enguany, es vol mostrar la gran diversitat d'aquest gènere literari, potenciar la participació i buscar amb especial interès un públic més jove.

Així ho ha destacat el president de la Institució de les Lletres Catalanes, Jaume Subirana.

Jaume Subirana

Jo vull subratllar la continuïtat, intensitat i la diversitat d'aquesta setmana, on cadscú pot trobar alguna cosa que l'interessi.


Entre les diferents iniciatives de la setmana de Poesia a Sant Cugat, no hi faltarà una lectura de poemes a càrrec del guanyador de la darrera edició del Premi Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, o una Marató de Poesia, que enguany es dedicarà als poetes Carles Riba i Clementina Arderiu.

En aquesta ocasió, i com a novetat, la marató no es farà a l'interior del Claustre, sinó a la plaça de l'Om amb l'objectiu d'atreure un major nombre de visitants. Ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Hem considerat que, si enlloc de fer-ho dins el claustre ho fèiem dins la plaça de l'Om, tots els vianants que passin poden afegir-s'hi.


Un altre dels plats forts de la setmana serà el setè Festival de Poesia Catalana a Sant Cugat, que pujarà 10 poetes a l'escenari del Teatre Auditori, sota la direcció escènica de Xavier Albertí i la direcció literària d'Àlex Susanna.

Aquest any, a més, Poesia a Sant Cugat comptarà amb dues actuacions de luxe a càrrec de Pau Riba i Jaume Sisa. Escoltem el comissionat de l'Any del Llibre i de la Lectura, Francesc Parcerisas.

Francesc Parcerisas

Dins d'aquests recitals on músia i poesia s'uneixen, enguany en tenimdos destacats com Pau Riba i Jaume Sisa.


No faltaran, tampoc, propostes per als més petits, poesia al carrer, poesia a les llibreries o exposicions diverses, totes elles relacionades amb aquest gènere literari i els seus autors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.