El periodista Enric Calpena presenta aquest dijous la novel·la 'El dia que Barcelona va morir'

La presentació tindrà lloc al Museu del Monestir


  • Comparteix:

El periodista i escriptor Enric Calpena / Foto: Cedida

El periodista i escriptor Enric Calpena / Foto: Cedida

La presa per les tropes d'Almansur l'any 985 de la ciutat de Barcelona centra la nova novel·la del periodista Enric Calpena, 'El dia que Barcelona va morir', que l'autor presentarà aquest dijous al Museu del Monestir, a les set de la tarda. L'obra, tot i ser una novel·la de ficció, parteix d'una base estrictament històrica que fa un retrat fidel de l'Alta Edat Mitjana amb el Monestir de Sant Cugat com un dels principals escenaris. Una història relatada de forma coral per diferents personatges que combina l'acció, la traició i l'amor.

ESCOLTA-HO

En una entrevista a Cugat.cat, Enric Calpena ha explicat que la idea d'escriure la novel·la neix 'd'escoltar l'anècdota que les muralles de Barcelona eren gairebé inexpugnables' i que, en canvi, el visir Almansur va aconseguir perforar en menys de sis dies. Aquesta anècdota, sumada a que 'poca gent ha tractat aquest tema', és el que ha portat a Calpena ha escriure la seva segona novel·la de ficció després de 'Memòria de sang'.

Calpena també ha destacat que el lector 'podrà percerbre una Edat Mitjana molt diferent a la de les pel·lícules' i 'més propera al món romà que no pas al món idealitzat de Hollywood'.




Enric Calpena

El segle X és un segle apassionant que no ha estat molt conreat pels autors. El lector podrà percebre una Edat Mitjana molt diferent a la de les pel·lícules.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.