Les pluges d'octubre fan malbé i obliguen a restaurar alguns dels Caparrots de Sant Cugat


Temes relacionats

Eva Tataret, escollida Caparrota de l'Any (10/nov/18)

Els Caparrots de Sant Cugat comencen l'any a l'espera de conèixer quin serà el seu nou local (25/gen/18)


  • Comparteix:

Dos dels Caparrots més afectats, els de Roser Adeva, i Hallasane N'Diaye / Foto: Cugat.cat

Dos dels Caparrots més afectats, els de Roser Adeva, i Hallasane N'Diaye / Foto: Cugat.cat

La pluja que va caure a la ciutat a principis d'octubre va entrar al soterrani de la Casa de Cultura, on estaven guardats els Caparrots de Sant Cugat. Del total de les 15 figures, 10 van ser malmeses per l'aigua, i només cinc (les més noves) no han patit cap dany. Des d'aquest dimarts, l'entitat posa en mans d'una restauradora la feina de reparar tots els caparrots afectats, però asseguren que no se'n perdrà cap. L'entitat va haver de reubicar els Caparrots a la Casa de Cultura a principis d'any, on ja havien estat anteriorment. Però des de fa temps, la colla demana a l'Ajuntament que els cedeixi un nou magatzem que estigui en un lloc 'visible', on la gent pugui veure els caparrots però sense tenir-hi accés directe.


Galeria: Les pluges han fet malbé alguns Caparrots de Sant Cugat



Cristina Martínez, escultora i restauradora, agafa la tasca de reparar els caparrots danyats i explica que els més afectats són els 'més antics', ja que 'estan fets amb cartró pedra, un material sensible a l'aigua', a més assegura que van estar 'durant moltes hores absorbint aigua i humitat'.

Segons Martínez, el procés de restauració dels caparrots pot ser lent i llarg. També intentarà aplicar a les figures una capa d'impermeabilització, per evitar que en condicions futures, si entren en contacte amb l'aigua, es facin malbé.

El problema de la ubicació
Una de les causes per les quals els Caparrots de Sant Cugat han acabat malmesos per culpa de l'aigua és la ubicació. En els últims temps, com explica la presidenta de l'entitat, Nela Vallhonrat, han hagut de canviar les figures de lloc diverses vegades. L'última, al Celler Modernista. Des de fa temps, l'entitat demana un magatzem nou i sembla que a partir d'ara, l'entitat disposarà d''un espai amb prestatgeries i amb vidres davant, perquè no es puguin malmetre ni la gent pugui accedir-hi fàcilment'.




Cristina Martínez

Els (caparrots) més antics estan fets amb cartó-pedra, és un material sensible a l'aigua. Com que han estat durant moltes hores absorbint aigua i humitat, doncs s'han danyat.

Nela Vallhonrat

(A partir d'ara, els Caparrots) estaran a la Casa de Cultura però sembla ser que ens habiliten un espai amb prestatgeries i amb vidres davant, perquè no es pugin malmetre ni la gent pugui accedir-hi fàcilment. Quedaran exposats al vestíbul de la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.