Marta Angelat: 'Junts hem creat moments inoblidables que perduren en el temps'


Temes relacionats

Els Premis Butaca fan de Sant Cugat l'epicentre del teatre català (26/nov/18)

Laura Conejero i Paula Jornet, guardonades als Butaca (26/nov/18)

La santcugatenca Marta Angelat, Premi Butaca honorífic 2018 (26/nov/18)


  • Comparteix:

L'actriu santcugatenca Marta Angelat ha rebut aquest dilluns el Premi Butaca honorífic Anna Lizaran. Amb una llarga trajectòria a les espatlles, Angelat ha recollit el guardó emocionada i ha dedicat la distinció a la seva família i als companys de professió amb un auditori dempeus.

També s'ha mostrat molt agraïda d'haver rebut el premi a la seva ciutat i al Teatre-Auditori, on ha dit que se sent 'molt vinculada'. No és la primera vegada que Angelat rep un premi Butaca, ja ho va fer com a directora dels seus muntatges 'Unes veus' (2007) i 'Escenes d'un matrimoni' (2010).

La santcugatenca va començar com actriu el 1972 a l'obra 'Les alegres casades de Windsor', una obra de Shakespeare dirigida per Antoni Chic. Des d'aleshores, no ha parat d'actuar a teatres de tot l'Estat espanyol.

El 1974 va interpretar 'El criat de dos amos', de Carlo Goldoni i dos anys més tard 'Mandarina mecànica', un espectacle de cabaret inspirat en el film de Stanley Kubrick. El 2002 va encarnar 'El Clavicèmbal', de Dani Salgado; el 2005 'La cabra o qui és Sylvia?', d'Edward Albee i amb direcció de Josep Maria Pou; i el 2013 'Sí, primer ministre' d'Antony Jay i Jonathan Lynn amb direcció d'Abel Folk.

A televisió, Angelat ha participat a les sèries de TV3 'Estació d'enllaç', 'Polseres Vermelles', 'Gran Nord' i 'Com si fos ahir', on actualment encarna el paper de la Joana. També ha destacat per ser una de les veus més reconegudes en el món del doblatge en català.


Marta Angelat

Amb els companys hem rigut i hem plorat, junts hem sortit al carrer a reivindicar els nostres drets. Junts hem fet moltes coses. Us necessito.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.