Julio Manrique es transforma en Èdip aquest divendres al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Julio Manrique, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Julio Manrique, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'actor Julio Manrique es posa a la pell d'Èdip aquest divendres per encarnar el clàssic de Sòfocles, que arriba al Teatre-Auditori a les nou de la nit en una versió dirigida per Oriol Broggi i amb noms de l'escena catalana com Marc Rius i Miquel Gelabert. El muntatge, que és una de les tragèdies gregues per antonomàsia, té una durada de prop de dues hores i les entrades tenen un preu de 28 euros.

Èdip regna a Tebes juntament amb Jocasta, la vídua de Lai, el rei mort. La ciutat es veu colpejada per nombrosos mals i el poble demana ajuda al seu rei, que els promet venjança.

Des de Delfos, però, Creont porta una mala notícia: qui va matar Lai és el causant d’aquesta tragèdia i només el seu càstig pot salvar la ciutat. Quan mor el rei de Corint, que Èdip considera el seu pare, arriba la veritat: Èdip és el causant dels problemes de Tebes perquè, sense saber-ho, ha mort el seu propi pare, el rei Lai. A més, s'ha casat i tingut quatre fills amb qui resulta ser la seva pròpia mare, Jocasta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.