'Pedra i Sang' torna per Nadal per celebrar la majoria d'edat amb sis representacions


Temes relacionats

La situació de l'habitatge i la llibertat d'expressió, temes d'actualitat a 'Pedra i Sang' (11/nov/18)

Cugat.cat entra als càstings del cor de 'Pedra i Sang' (24/oct/18)


  • Comparteix:

L'equip de 'Pedra i Sang' amb Sílvia Solanellas / Foto: Cugat.cat

L'equip de 'Pedra i Sang' amb Sílvia Solanellas / Foto: Cugat.cat

'Pedra i Sang', l'obra basada en l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall de 1350, torna aquest Nadal amb sis representacions a la sala capitular del Claustre entre el 25 i el 28 de desembre. Enguany, l'espectacle farà al·lusió a temes d'actualitat com l'habitatge, les dones i l'augment de l'extremadreta a l'Estat espanyol. En aquesta 18a edició, la tragicomèdia musical repeteix la majoria del repartiment d'anys anteriors, amb Xavier Tor, Francesc Ollé, Ricard Mariné i Carles Martínez interpretant els personatges principals i amb una renovació del cor del poble. Les entrades ja estan a la venda a la Casa de Cultura i a la web de Pedra i Sang per un preu de 15 euros.

La presentació de la tradicional obra ha tingut lloc aquest dilluns al Museu del Monestir amb la presència de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas; la directora de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarassau; el crític d'arts escèniques, Eduard Jener; el director musical, Albert Santiago, i l'actor Carles Martínez. Tant Solanellas com Vilarassau han fet especial èmfasi en el compliment de la majoria d'edat de l'espectacle i recorden que Sant Cugat 'ha vist néixer una tradició'. La directora de l'obra ha volgut remarcar que és un 'privilegi' poder continuar gaudint d'aquesta història 18 anys després amb el mateix 'èxit'.

De la seva banda, el crític Eduard Jener ha felicitat l'autor de 'Pedra i Sang', Josep Maria Jaumà, pel que ha aconseguit amb el text de l'obra. Jener l'ha descrit com una persona 'amb gran coneixement de l'obra de Shakespeare' i ha assegurat que ho ha plasmat a 'Pedra i Sang' amb la 'dualitat d'escenes sèries, dramàtiques, violentes i d'escenes còmiques', un 'equilibri entre les dues coses que aconsegueix mantenir l'interès del públic', un fet fonamental en el món del teatre com bé diu Jener.

El preu general de l'entrada és de 15 euros i, a més, inclou una visita guiada a la Ruta de Saltells i l'abat Biure pels llocs on van passar els fets històrics de 'Pedra i Sang'.




Dolors Vilarassau

Tradicions hi ha moltes. Però nosaltres, després de 18 anys, podem dir que hem vist com s'ha format aquest 'Pedra i Sang', com ha nascut i com els santcugatencs i la gent que ho fan han tingut el privilegi de, al cap de 18 anys, encara estar representant aquesta obra amb l'èxit de públic que està tenint.

Eduard Jener

Té un gran coneixement de l'obra de Shakespeare. Ho va traslladar al crear 'Pedra i Sang' amb aquesta dualitat d'escenes series, dramàtiques, violentes i d'escenes còmiques. Aquest equilibri entre una cosa i l'altre aconsegueix un efecte fonamental en el teatre, que és mantenir l'interès del públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.