Mariola Dinarès: 'Les tecnologies han de ser un trampolí per quedar amb la gent'


  • Comparteix:

La periodista Mariola Dinarès, fundadora del portal 'QuedemOnline.cat' / Foto: CCMA

La periodista Mariola Dinarès, fundadora del portal 'QuedemOnline.cat' / Foto: CCMA

La periodista vallesana Mariola Dinarès, empresària i experta en noves tecnologies, defensa el paper de les xarxes socials com a eina d'interacció social, com un 'trampolí per quedar amb la gent'. També exposa que actualment és el principal espai de trobada del món de les cites amoroses ja que ara mateix la majoria de parelles es coneixen a través d'Internet. Dinarès, que va visitar la ciutat per presentar la gala de dones empresàries d'Ade Vallès, insisteix que 'ja no és una segona opció, és la primera i per a totes les edats' i afirma que no entén com hi ha gent que se n'amaga. 'S'ha de normalitzar', afirma la també presentadora del programa de Catalunya Ràdio 'Popap'.

ESCOLTA-HO

Com es troba el sector empresarial femení?
Sóc molt optimista. Cada vegada veig més dones amb empenta que creen i fan coses. Hi ha molt de moviment en aquest aspecte. Potser sí que és veritat que no hem arribat als càrrecs directius, però sí que ens hem posat a tirar endavant moltes iniciatives.

Ajuda tenir responsables polítiques dones en l'àmbit de l'empresa, com és el cas de la consellera Àngels Chacón?
Crec que sí, a més no és un nom que hagin posat a la conselleria així com així, sinó que és una dona que té una trajectòria empresarial. Hem de posar dones en llocs de responsabilitat política amb nivells d'expertesa.

Quines iniciatives caldria dur a terme perquè es potenciés la figura de la dona al món empresarial?
Tota la societat ha de canviar de mentalitat. S'associa que la dona no pot pujar laboralment ni professionalment per la qüestió de la maternitat, però s'ha demostrat que no és veritat, que entre tots ho podem fer tot a les famílies i que només cal que ens repartim la feina. Tenim la sort també que les noves generacions estan dient prou i no deixen passar-ne ni una, i això ens fa obrir els ulls a generacions posteriors.

Les noves tecnologies poden potenciar la presència femenina?
Sempre he pensat que sí. Crec que la dona té una intuïció i una lògica que va molt bé en l'àmbit tècnic. Però sí que és veritat que persones del món educatiu i universitari ens diuen que hi ha un gran problema en aquest sentit perquè moltes noies i dones no se senten identificades ni atretes per àmbits més tècnics perquè hi ha una manca de referents femenins i aleshores no els passa pel cap que aquella feina pugui ser per a elles.

Potser si a l'institut s'expliqués més la història de dones científiques això canviaria...
Totalment. A les dones ens costa molt posar-nos medalles. Sempre es diu que darrere un gran home hi ha una gran dona. Escolta, prou. Anem-nos a posar davant l'home. La història està explicada de manera massa masculina.

El seu cas, com a dona empresària va fundar 'QuedemOnline.cat', el primer portal de cites del país en català.
Sí, en aquella època, al 2003, feia un programa de noves tecnologies a Ràdio 4. Parlàvem molt de blogs i amb el meu company vam pensar de fer alguna cosa nova a la xarxa. Quelcom en català que no existís per normalitzar la llengua. Vam veure que als Estats Units hi havia 'Match.com' i que això funcionava per conèixer gent. Llavors, vam decidir fer el mateix i anar adaptant el portal en funció dels canvis tecnològics.

Suposo que també ha canviat la manera de conèixer-se i d'interactuar per Internet, no?
I tant! Vam crear el portal pensant que seria per a les segones oportunitats, per a persones divorciades que no tenien temps de sortir de festa i que era una eina útil. Però, amb Tinder tot ha canviat. Totes les edats lliguen per Internet i ara al nostre portal també tenim gent molt jove que busca aquesta opció. Ara hi ha més gent que es coneix a la xarxa que no pas físicament. Actualment, al nostre portal tenim 60.000 usuaris.

Què representa el portal de cites Tinder?
Ha fet que el món de les cites arribi al mòbil. Han anat un pas més enllà. Fins i tot ha portat el sistema de la 'tandarització' a altres àmbits com el mercat immobiliari. Molta gent es coneix per Internet i encara hi persones que se sorprenen i no ho entenen, o molta gent se n'amaga. No entenc com no s'ha normalitzat i sembla que sigui l'últim recurs quan actualment és la prioritat. Sóc molt defensora de la tecnologia com a recurs per parlar amb l'entorn. Les tecnologies han de ser un trampolí per quedar amb la gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.