Pompeu Fabra reviu en un còmic que repassa la seva biografia

La presentació de l'obra ha tingut lloc al Casal de Torreblanca i ha aplegat prop d'un centenar de persones


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc al Casal Torreblanca / Foto: Cugat.cat

La presentació ha tingut lloc al Casal Torreblanca / Foto: Cugat.cat

La vida i obra de Pompeu Fabra, en dibuixos. El còmic que il·lustra la biografia del lingüista s'ha presentat aquest dimecres al Casal de Torreblanca de la mà dels seus autors, Gemma Pauné i Oriol Garcia, en un acte que ha aplegat un centenar de persones. 'Pompeu Fabra, l'aventura de la llengua' és el títol d'aquest llibre que vol apropar petits i grans la figura del filòleg català coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la normativa de la gramàtica catalana. A la presentació també hi han acudit l'editor del còmic, Rafael Català, i la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i impulsora de l'Any Fabra, Ester Franquesa.

El còmic està dividit en tres parts de 12 pàgines, coincidint amb tres etapes de la vida del lingüista. Cadascuna recorre les parts més essencials de la biografia de Fabra, així com la seva joventut i l'edat adulta.

Durant la seva intervenció, Franquesa ha posat el valor 'l'afany de Fabra per endreçar la llengua' i ha remarcat que 'sense Fabra no seríem qui som'. En aquest sentit, els autors de l'obra han destacat que, si bé l'obra de Fabra és coneguda, 'el personatge no ho és tant'. Pauné també ha afegit que volien mostrar 'un Fabra triomfant que va aconseguir tot el que es proposava'.

Al finalitzar la presentació, un grup del Servei Local de Català de Sant Cugat ha fet una lectura dramatitzada de fragments del còmic.










Ester Franquesa

Estic molt convençuda que sense Fabra no seríem qui som. Imaginem què hauria passat si Fabra no hagués tingut aquell afany per endreçar aquella llengua desgabellada, desordenada.

Oriol Garcia

L'obra de Fabra la coneixem, però al personatge no el coneixem tant. Pensàvem que el còmic era un bon mitjà per fer-ho. Són tres històries de 12 pàgines amb tres moments de la vida de Fabra.

Gemma Pauné

Nosaltres volíem fer un Fabra triomfant. Un Fabra que va aconseguit tot el que es va proposar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.