Un santcugatenc publica un conte infantil contra els rols de gènere a la infància

'Mo, la reina de la luna' és el producte del treball de recerca de batxillerat


  • Comparteix:

Jacek Gleba ha visitat el magazin / Foto: Cugat.cat

Jacek Gleba ha visitat el magazin / Foto: Cugat.cat

El santcugatenc Jacek Gleba ha publicat enguany 'Mo, la reina de la luna', un conte infantil que lluita contra els rols de gènere a la societat. Gleba, estudiant actualment de Publicitat i Relacions Públiques, ha escrit i il·lustrat l'obra, publicada per Babidi-Bu. 'Mo, la reina de la luna' és la història de dos germans, Liz i Bruno, en la recerca del seu germà gran, Abel, amb l'ajuda d'un nen misteriós que troben a les golfes.

ESCOLTA-HO

Gleba ha explicat als micròfons del 'Sant Cugat a fons' que la història feia molt de temps que estava escrita i que finalment fa més d'un any va decidir enviar-la a diverses editorials per intentar publicar-la. Finalment va ser la sevillana Babidi-Bu qui va apostar pel llibre i ara es pot trobar a l'FNAC, la Casa del Libro, el Corte Inglés i a l'Abacus de Sant Cugat.

Durant l'entrevista, l'autor ha assegurat que els rols de gènere el preocupen des de 'ben petit', quan va fixar-se en què hi havia missatges i continguts dirigits només a nenes o a nens. Gleba situa l'inici de tot plegat quan es va voler apuntar a gimnàstica rítmica als sis anys i no el van deixar 'perquè només podien les nenes'. 'No entenia per què no podia fer-ho', ha explicat.

De cara al futur, Gleba vol dedicar-se a la direcció creativa en publicitat i aquesta lluita, ha assegurat, marcarà la seva manera d'afrontar els projectes.




Jacek Gleba

Jo de petit vaig tenir un moment que em va marcar molt. Volia fer gimnàstica rítmica i em van dir que no podia, només podien les nenes. Em va marcar moltíssim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.