Dissidència Sònica vol que la sala polivalent sigui de gestió comunitària

Defensen un model similar al del Kursaal de Manresa


Temes relacionats

La licitació per a la Sala Polivalent serà a finals d'any (25/ago/18)

L'Ajuntament garanteix la continuïtat dels cicles de cinema i una gestió participada de la Sala Polivalent (12/gen/18)


  • Comparteix:

La sala polivalent es vol ubicar a la part superior dels cinemes / Foto: Lluís Llebot

La sala polivalent es vol ubicar a la part superior dels cinemes / Foto: Lluís Llebot

Dissidència Sònica demana a l'Ajuntament que la futura sala polivalent, que el consistori planteja construir als actuals Cinemes Sant Cugat, sigui de gestió comunitària. En un comunicat, el col·lectiu critica que l'equip de govern no hagi aclarit el model de gestió de la futura sala destinada a les entitats, així com que s'hagi iniciat abans, diuen, la licitació de l'espai que el pla d'usos de la sala. Un pla d'usos que també creuen que hauria d'estar elaborat per les entitats.

Unes accions que, des del punt de vista del col·lectiu, denoten 'el model tecnocràtic i classista' del consistori i critiquen que fa 11, la llavors tinenta d'alcalde de Cultura i ara alcaldessa, Carmela Fortuny, parlés de 'cogestió participada amb les entitats'.

En aquest sentit, el membre del col·lectiu Quimantú Segura ha defensat en declaracions a Cugat.cat que un model de gestió comunitària permetria donar més veu a les entitats participants. 'Les entitats podrien decidir i per tant hi hauria més implicació i rendibilitat', ha reblat. Segura ha posat d'exemple l'actual model de gestió del teatre Kursaal de Manresa, en què ha dit que 'es va posar tota la responsabilitat en el públic'.

El membre de Dissidència Sònica també ha explicat que fins que el consistori no aposti clarament per un model de gestió comunitària de l'espai, faran un 'boicot informatiu' al projecte. És a dir, 'cada vegada que es faci una acte al respecte farem saber la nostra postura i demanarem responsabilitats als representants polítics en qüestió', ha explicat Segura.


Quimantú Segura

Definir el pla d'usos de l'equipament és un fet que no s'està marcant per part de ningú més que no sigui l'ajuntament. Això no és gestió comunitària i és una idea de participació molt limitada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.