Poesia a Sant Cugat es tanca amb un balanç positiu però amb la voluntat d'implicar més el públic


  • Comparteix:

El VII Festival de Poesia Catalana puja 10 poetes a l'escenari del Teatre Auditori

El VII Festival de Poesia Catalana puja 10 poetes a l'escenari del Teatre Auditori

El VII Festival de Poesia Catalana, que enguany ha pujat 10 poetes dalt de l'escenari, ha posat el punt i final a la quarta edició de Poesia a Sant Cugat. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, fa una valoració molt positiva d'aquesta iniciativa, que considera plenament consolidada, però afegeix que a partir d'ara cal treballar per aconseguir una implicació més activa del públic.

Lluís Solà, Joan Margarit, Bartomeu Fiol, Olga Xirinacs o el guanyador de la darrera edició del premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, Enric Virgili, han estat alguns dels 10 autors que enguany s'han animat a deixar per una estona la paraula escrita i a pujar dalt de l'escenari per recitar els seus versos.

Sota la direcció escènica de Xavier Albertí, la direcció literària d'Àlex Susanna i la música d'Olvido Lanza i Bàrbara Granados, el públic santcugatenc ha pogut gaudir, un any més, d'un espectacle poètic de luxe. Així ho ha explicat la poetessa Olga Xirinacs, per a qui aquesta iniciativa demostra que realment hi ha més afició per aquest gènere del que sembla.

Olga Xirinacs

Hi ha molts poetes i molta genmt aficionada a la poesia, però en canvi les editorials diuen que no va bé, però aquí a Sant Cugat s'hi posa una fe molt gran.


En el mateix sentit s'ha expressat el poeta santcugatenc Sam Abrams, que per primera vegada ha participat al Festival des de l'escenari i no des de les butaques.

Sam Abrams

Jo crec que és un gènere que arriba molt a la gent però hi ha diferents factors que fan que no estigui prou valorada, i Poesia Sant Cugat ajuda a revaloritzar la poesia.


Com ja és habitual, el Festival de Poesia Catalana ha servit per posar punt i final a la quarta edició de Poesia a Sant Cugat, una iniciativa que segons la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, funciona força bé i ja està consolidada. Tot i això, Solé ha apuntat que, de cara a properes edicions, cal buscar fórmules per animar al públic a implicar-se de forma més activa.

Àngels Solé

La gent ho valora molt però li costa molt atrevir-se a participar-hi. El repte que tenim tots plegats és aquest.


Recordem que Poesia a Sant Cugat és una iniciativa organitzada per l'Ajuntament i la Generalitat, i que compta amb la col·laboració de diferents entitats i espais de la ciutat, que durant quatre dies fan possible propostes tan variades com els postres de poetes, recitals al carrer, recitals a les llibreries o diferents exposicions d'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.