El florestà Dionisio Giménez dóna veu a l'1-O en forma de conte


  • Comparteix:

Dionisio Giménez / Foto: Cugat.cat

Dionisio Giménez / Foto: Cugat.cat

Els fets de l'1-O en format conte. Així el periodista i escriptor florestà Dionisio Giménez ha volgut plasmar la jornada que va viure Catalunya en el seu nou llibre 'El discurso de la corona y otros cuentos del 1-Octubre'. Es tracta d'un recull d'11 contes que combinen realisme i fantasia amb sàtira i que protagonitzen personatges com Piolín i el propi jutge Pablo Llarena.

En una entrevista a Cugat.cat, Giménez ha explicat que volia abordar l'1-O a través d'un gènere que permetés 'escriure històries que perduren en la ment'. 'Els contes són un gènere que tradicionalment sempre es recorden', ha raonat Giménez, que considera que 'aquell dia no s'ha d'oblidar mai'.

L'escriptor i periodista també ha fet referència a alguns dels seus contes, com el protagonitzat pel jutge Llarena. Sota el títol, 'Llarena en su laberinto', el florestà situa el jutge en un 2033 en què hi ha una fiscalia indepedent, explica, que condemna Llarena per malversació i prevaricació. 'Llarena rep la seva pròpia medicina', rebla Giménez.

El llibre, publicat per Ediciones de La Tempestad, es presentarà oficialment aquest divendres a les sis de la tarda a l'Ateneu.


Dionisio Giménez

El que em plantejava era com escriure de l'1-O històries que quedessin en la ment i en el cor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.