'Tresors de Catalunya', la selecció de joies del patrimoni català de Daniel Romaní


  • Comparteix:

Les pintures de Josep Maria Sert a la Catedral de Vic és una de les peces escollides / Foto: Enfo - CC-BY 3.0

Les pintures de Josep Maria Sert a la Catedral de Vic és una de les peces escollides / Foto: Enfo - CC-BY 3.0

El periodista santcugatenc Daniel Romaní documenta els seus viatges per Catalunya a la recerca de joies del patrimoni català a 'Tresors de Catalunya'. El llibre recull 48 peces repartides arreu del territori entre troballes arqueològiques, retaules, escultures, pintures i enginys industrials que recorren la història del país des dels ibers fins al prototip de la primera motocicleta catalana, que data de principis del segle XX.

Entre les joies seleccionades n'hi ha del Principat de Catalunya, però també a la Catalunya Nord i a Andorra, comentades per experts locals, que acompanyen Romaní en la seva visita. De tots plegats, assegura, n'ha 'après molt' i explica que 'estimen el patrimoni, que alguns fins hi tot hi dormen' per conservar-lo. Això sí, el periodista santcugatenc posa deures en la conservació dels monuments.

Romaní ha explicat que queda molt per fer per millorar l'estat de les peces i per això posa l'exemple del Priorat de Serrabona, a la Catalunya Nord. 'Està molt ben conservat' tot i haver estat abandonat durant molt de temps.

La guia segueix l'estela de l'anterior obra de Romaní, 'Monuments de Catalunya', i sorgeix dels articles publicats al diaria 'Ara' amb la col·laboració de Viena Edicions. El projecte també compta amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat i de les quatre diputacions catalanes.


Daniel Romaní

Recordo la primera peça, el Priorat de Serrabona, un monestir romànic molt bonic. Està molt ben conservat, em va posar en alerta que es pot conservar tant bé es fa a França.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.