Teatre d'Intercanvi Social, quatre anys lluitant contra l'estigma de les malalties mentals


  • Comparteix:

L'Espai de Lleure de l'Ateneu treballen amb persones amb trastorns mentals / Foto: Ateneu santcugatenc

L'Espai de Lleure de l'Ateneu treballen amb persones amb trastorns mentals / Foto: Ateneu santcugatenc

El grup de Teatre d'Intercanvi Social porta quatre anys en marxa amb una aposta clara per la socialització de persones que pateixen un trastorn o problemes de salut mental de llarga durada com la bipolaritat. L'activitat forma part del l'Espai de Lleure de l'Ateneu santcugatenc i per aconseguir una inclusió social plena, dins el grup de teatre també hi participen persones que no pateixen cap malaltia. El professor del grup d'Intercanvi Social, Roger Casadellà, i l'alumne Jose Luis Ramos han visitat el programa 'Connectats' per explicar què els aporta estar al taller.

Després de participar al festival inclusiu l'Altre Festival va néixer la idea de seguir endavant amb el projecte i consolidar-lo com un grup estable. Casadellà ha afirmat que treballar amb aquest col·lectiu li ha aportat una 'nova mirada' a la seva manera d'entendre i viure el teatre.

Jose Luis Ramos, que pateix un trastorn mental, és una de les poques persones que porta al grup des de l'inici i afirma que 'estar fora de casa' és 'el millor' que pot fer per la seva malaltia. 'La idea de fer d'actor m'il·lusionava i així tinc els divendres ocupats', ha explicat l'alumne.

'Què hi passa al meu cap', el darrer muntatge del grup, va fer gira per Sant Cugat i, fins i tot, a altres municipis de Catalunya. 'La nostra següent obra serà 'Drama de la mort d'un rei'', ha avançat Roger Casadellà.










Roger Casadellà

Aquest intercanvi és molt interessant i s'han creat vincles molt macos. La gent que formem part del grup anem més enllà del teatre i queden per fer coses, un cafè, companyia i això està molt bé.

Jose Luis Ramos

Em sento molt bé perquè faig una cosa que m'aporta beneficis. A totes les persones que pateixen la meva situació els hi diria que surtin al carrer a fer coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.