Una onzena d'entitats qüestionen el compromís de l'equip de govern amb el Pla de Cultura


  • Comparteix:

Àngels Solé respon que l'Ajuntament no té recursos il·limitats i aplicarà el pla progressivament

Àngels Solé respon que l'Ajuntament no té recursos il·limitats i aplicarà el pla progressivament

Un grup d'onze entitats que han participat a les taules de propostes del Pla de Cultura s'han mostrat inquiets sobre el nivell de compromís de l'equip de govern amb les iniciatives sorgides de la societat civil. Les entitats consideren que si finalment l'equip de govern retalla les propostes i no les assumeix com a pròpies, el procés participatiu serà una decepció.

Una onzena d'entitats, entre les quals es troben la Fundació Sant Cugat, l'Ateneu, l'Esbart, la comissió de la Festa de Tardor i La Unió, han expressat els seus dubtes sobre fins a quin punt l'equip de govern assumirà i implementarà les propostes sorgides de les taules de participació del Pla de Cultura.

Les entitats recorden que l'esborrany dels pressupostos municipals pel 2005 i el primer projecte del Pla Estratègic d'Actuació Municipal (PAM) no tenen en compte les conclusions d'aquest procés participatiu, i adverteixen que si finalment l'equip de govern limita en excés les iniciatives ciutadanes del Pla de Cultura, els seus participants se sentiran 'decebuts'. Ho explica un dels portaveus d'aquestes entitats, Jordi Casas.

Jordi Casas

Des d'un primer moment no s'han posat totes les cartes sobre la taula. Ens havien dit que el Pla de Cultura seria el resultat de les nostres propostes. Si al final el retallen, ens endurem una decepció.


Jordi Casas afegeix que és comprensible que l'equip de govern tingui autonomia per decidir la prioritat de les seves polítiques i adequar-les a la realitat pressupostària, però assegura que si s'ha obert un procés de participació, s'ha de fer amb totes les conseqüències.

De la seva banda, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha volgut remarcar que fer un pla participatiu mai no és senzill i ha lamentat que algunes persones hagin actuat en algun moment més com a representants polítics que no com a ciutadans. La tinent d'alcalde considera, però, que de moment el balanç d'aquesta iniciativa és positiu, sempre que es recordi que l'Ajuntament no té recursos il·limitats i que aquest és un pla que ha d'anar més enllà d'aquest mandat.

Àngels Solé

Els plans participatius no són fàcils i jo espero que acabem amb un resultat que ens satisfaci però això dependrà de la credibilitat que se li doni i d'entendre que l'Ajuntament no té recursos il·limitats.


Es preveu que el mes de gener o febrer estigui a punt un primer redactat del Pla de Cultura, que serà sotmès, de nou, al judici de les entitats i els ciutadans que ho desitgin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.