Sant Cugat participarà per primera vegada al festival Dansa: Quinzena metropolitana

Del 13 al 31 de març la ciutat proposa més d'una desena d'activitats repartides entre els equipaments i places


  • Comparteix:

El Ballet Nacional de España visitarà el Teatre-Auditori el 30 de març / Foto: Vallinas

El Ballet Nacional de España visitarà el Teatre-Auditori el 30 de març / Foto: Vallinas

Sant Cugat se suma enguany i per primera vegada al festival Dansa: Quinzena metropolitana, que se celebrarà del 13 a 31 de març. La ciutat acollirà 13 propostes que es podran veure a espais com el Teatre-Auditori, els Cinemes Sant Cugat, el Teatre de Mira-sol, el Claustre del Monestir, així com al carrer, a les places de Lluís Millet, Octavià i U d'Octubre.

Els santcugatencs gaudiran dels muntatges de Motionhouse & NoFit State, Crea Dance Company by Maria Rovira, La Tacones, el Ballet Nacional de Espanya, ZUM-ZUM Teatre amb Quim Bigas i Liant la Troca. També de l'exposició organitzada pel Centre de Dansa de Catalunya, que es podrà veure al Teatre de Mira-sol, el muntatge 'Una hora de dansa' a càrrec de diversos artistes, l'activitat conjunta 'Tothom Balla' i la projecció de les pel·lícules 'Yuli' de Icíar Bollaín i 'Dantza' de Telmo Esnal.

Promoció de la dansa
Dansa: Quinzena metropolitana neix amb l'objectiu d'impulsar i portar la dansa al carrer. La directora de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, creu que la promoció i desenvolupament de la dansa a Catalunya 'és imprescindible'.

Es tracta de la segona edició d'aquesta iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona, a través de l'Institut del Teatre, i que promou la dansa als carrers, places, teatres, transports i els cinemes de diverses ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Enguany, Dansa: Quinzena metropolitana amplia el radi d'acció i passa de sis a nou municipis. El festival també prospera en xifres perquè enguany hi haurà 127 espais de dansa, 194 activitats -el doble del 2018. En total, s'han programat 73 espectacles, dels quals 56 són realitzats per professionals i 17 per amateurs.


Magda Puyo

La promoció i el desenvolupament de la dansa a Catalunya és una tasca imprescindible. S'ha de posar tots els esforços possibles en les inciatives que sorgeixen. No ens podem permetre que el potencia artístic de ballarins, ballarines i coreògrafs marxi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.