El Gall de Carnaval baixa avui del cimbori del Monestir per declarar l'estat de festa

La cita és a un quart de vuit de la tarda, a la plaça de Sant Pere


  • Comparteix:

El Gall del Monestir rebent l'any passat la vara de la llavors tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny / Foto: Localpres

El Gall del Monestir rebent l'any passat la vara de la llavors tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny / Foto: Localpres

El Gall de Monestir tornarà a capgirar la ciutat des d'aquest dijous per desfermar set dies de festa als carrers de Sant Cugat. El Carnaval torna des d'un quart de vuit de la tarda amb la primera jornada, on l'au que una vegada l'any es fa amb el poder de la ciutat durant uns dies serà el principal protagonista. El tret de sortida el donarà la inauguració, seguida del Ball dels Estirats, on els valors més conservadors i reacis faran l'última dansa a la plaça de Sant Pere abans que el poble els foragiti i cridi al Gall a dos quarts i cinc de vuit.

'El Gall ja està nerviós i té ganes de baixar', ha explicat el membre de la Comissió de Carnaval Xavi Manyoses. A les vuit, ja amb la vara al seu poder, pronunciarà el pregó de Carnaval i hi haurà botifarra d'ou i cava per a tothom. Tot plegat, en un acte que donarà el tret de sortida a la festa de Carnaval, que seguirà fins dimecres de la setmana vinent i al qual l'organització hi posa una atenció especial. 'Va ser el primer acte en el qual ens vam centrar i és molt simbòlic', ha assenyalat Manyoses.



El programa
19:15h: Inauguració i presentació del programa de Carnaval.
19:30h: Ball dels Estirats.
19:35h: Crida del Gall.
19:40h: Baixada del Gall i processó cap a l'Ajuntament.
20:00h: Presa de poder i pregó de Carnaval.
20:15h: Botifarra d'ou i cava per a tothom.

Més informació al web Especial Carnaval, de Cugat.cat.

Xavi Manyoses

Dijous va ser la nostra primera gran aposta perquè és un dia molt simbòlic. Així hem treballat, sobretot els últims anys, perquè tot el que envolta a la baixada del gall del penell ho sigui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.