El Ball de Gitanes i la rua de comparses, protagonistes del dia gran del Carnaval


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes tindrà menys balladors aquest any / Foto: Localpres

El Ball de Gitanes tindrà menys balladors aquest any / Foto: Localpres

Les Gitanes i la rua de comparses protagonitzen el dia gran del Carnaval de Sant Cugat. La festa arrencarà al matí, a les 11, amb la cercavila de Gitanes, amb l'acompanyament musical de diverses escoles de música de la ciutat. A la una, la plaça d'Octavià s'omplirà per rebre els balladors. El Brou de Carnaval tancarà les activitats a les dues i a la tarda les comparses prendran el protagonisme des de les set de la tarda i fins a altes hores de la matinada.

Les Gitanes segueixen sent un dels actes centrals de la cultura popular santcugatenca i ho tornaran a demostrar amb un ball multitudinari amb 328 dansaires, 32 menys que l'any passat. L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, l'Escola de Música Tradicional, Fusió i els Ministrers de la Ciutat acompanyaran la cercavila, que culminarà amb la històrica dansa. El recorregut unirà les places de Victòria dels Àngels, de Lluís Millet, d'en Coll i de Rafael de Casanovas.

A la tarda, les comparses estan convocades a dos quarts de set de la tarda a la plaça d'en Coll. Mitja hora més tard es donarà el tret de sortida de la rua, que circularà pel passeig de Torreblanca, l'avinguda de Cerdanyola, el carrer de la Creu, el de la Torre i la plaça d'Octavià. Una activitat que està també consolidada i que 'no ha patit gaires canvis' des de la seva recuperació, més enllà del canvi de recorregut que es va fer l'any passat per passar 'per carrers més amples i ben il·luminats'.

A dos quarts d'onze hi haurà l'entrega de premis, abans de començar el Ball de Nit amb Tapeo Sound System i PD Orgull Gall. Les entrades tenen un preu de 10 euros anticipades, de sis per als majors de 40 anys i comparses inscrites abans del 27 de febrer. A taquilla costaran 15 euros.


Xavi Manyoses

Des de l'any passat vam fer una aposta per vestir més la rua i fer-la més lluïda. Amb carrers més amples i més il·luminats, a més de música durant tota la rua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.