El Gall del Carnaval pren el poder de Sant Cugat amb una crítica al judici de l'1-O

Fortuny li demana protegir la pancarta dels presos davant 'els brètols que se la volen carregar'


Temes relacionats

Aquí tens el discurs íntegre del Gall del Carnaval ( 1/mar/19)


  • Comparteix:

El Gall del Carnaval ja s'ha fet amb el poder de la ciutat. La figura local del rei Carnestoltes ha donat aquest dijous el tret de sortida a la disbauxa amb un discurs crític amb la situació política actual. Ha carregat contra el judici de l'1-O, que ha qualificat de 'circ'; i ha titllat 'de pallassos' els magistrats del Suprem i de 'feres que es mouen a cop de fuet', els acusats. També s'ha referit a l'exconseller santcugatenc Raül Romeva: 'Com trobo a faltar la teva closca passejant per Octavià'. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, li ha entregat la vara a canvi de demanar-li que protegeixi la pancarta de l'ajuntament dels 'presos polítics' davant d'aquells 'brètols que se la volen carregar'.

Després del Ball dels Estirats i de la tradicional percussió, el Gall ha baixat un any més del cimbori del Monestir per fer-se amb el poder de la ciutat.

Un cop a l'Ajuntament ha exigit a Fortuny que li entregués la vara d'alcaldia i ha llençat crítiques a tort i a dret. Els polítics locals han estat una de les dianes. El rei Carnestoltes local ha definit la ciutat com a 'trampolí cap a la Generalitat' i li ha preguntat a Fortuny quant li quedava com a alcaldessa. 'Li has pres el poder a la Conesa i ara a ella la tenim amb els barcos ben colocadeta', ha dit.

L'acidesa també s'ha dirigit cap a determinades actuacions de la Policia Local durant l'any. Així, el Gall ha recordat la persecució de la Policia a l'emú. 'I diuen que va morir d'estrés', ha exclamat. També s'ha referit a l'episodi que es va viure aquest Nadal al Quinto i a l'extrema dreta. 'N'hi ha uns amb el braç alçat que volen ser regidors', ha exclamat.

Acabat el discurs, el Gall ha donat per iniciat el Carnaval a la ciutat i ha convidat els assistents a menjar botifarra d'ou com marca la tradició del Dijous Gras.






Gall Carnaval

Mentrestant a esperar que acabi aquest circ de les mentides que han plantat a Madrid. És que hi tenen de tot. La Fiscalia fent malabars amb les pseudoproves de la Guàrdia Civil. Els pallassos del Tribunal fent riure i els presos com les feres. Tenen de tot menys trapezistes perquè l'acusació popular els ha robat el magnesi per fotre-se'l pel nas.

Carmela Fortuny

Només una cosa Gall, sobretot protegeix bé aquesta pancarta que hi ha un brètols que a vegades se la volen carregar.

Assistents

Participaré a la rua i amb l'escola Pi d'en Xandri anirem de cuiners. / Anirem al Ball de Gitanes perquè ens agrada molt. / El Carnaval és genial perquè és molt descarat i perds totes les vergonyes que tens durant l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.