328 dansaires fan seu el Ball de Gitanes

El ball tradicional ha tornat a omplir Octavià de gresca


Temes relacionats

El Ball de Gitanes ja escalfa motors ( 5/nov/18)


  • Comparteix:

Un multitudinari Ball de Gitanes ha omplert la plaça d'Octavià amb 328 participants. Tot i un lleu descens en les inscripcions, amb 32 ballarins menys que l'any anterior, aquesta tradicional cita de Carnaval supera els més de 300 participants des de fa tres anys. El Ball de Gitanes d'enguany s'ha caracteritzat per les quatre entrades que han fet els ballarins i ballarines des de diferents punts de la plaça d'Octavià per tal d''agilitzar', ha explicat la comissió. El groc ha estat un dels colors que més s'ha pogut veure als mocadors, mantons i faixins dels participants així com crits de 'no hi som tots', en suport als líders independentistes empresonats.



La comissió del Ball de Gitanes demanava des de principis de novembre que enguany es respectessin dos requisits: l'assistència, almenys, als assajos finals als balladors novells i que tothom vingués vestit de gitano o gitana i no disfressat. Dit i fet, els participants han complert rigorosament amb la norma i exemple d'això ha estat la satisfacció de la comissió. L'organització ha agraït la implicació de la gent que ha vingut als assajos i ha llençat una crida per a formar part de la comissió de cara l'any vinent.

El ball de les velles
La crítica social ha arribat de la mà de 'les velles'. El grup ha basat gran part de la seva sàtira en la decisió judicial de 'deixar al carrer' els membres de 'La Manada' en contraposició als encausats per l'1-O, que 'per posar urnes estan a presó.'




Anna Mayol

Els balladors han tingut una resposta al·lucinant i aquest any s'ha pogut comprovar. Tot i un error musical els balladors han seguit ballant i s'ha pogut fer el 'bis' del final.

Nacho Ferrer

La gent vol el ball i tothom diu que l'any que ve, més i millor. És el que esperem, només volem això. També ens agradaria més gent amb nosaltres, a la comissió, per seguir donant aquest servei al poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.