Més de 400 ballarins mouran el 'Ballant perquè ens mirin' de l'Esbart

L'espectacle es fa cada dos anys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'espectacle / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de l'espectacle / Foto: Localpres

Més de 400 ballarins de l'escola de dansa de l'Esbart Sant Cugat participaran en la 7a edició de l'espectacle 'Ballant perquè ens mirin'. Amb aquesta funció bianual, l'entitat dansaire vol visibilitzar la feina duta a terme per tots els grups de ball de l'Esbart, des dels més menuts de tres anys fins a més enllà dels 60. En aquesta nova edició, titulada 'Que balli tothom!', no només pujaran a l'escenari els ballarins de l'entitat, sinó que comptaran amb la participació d'altres ballarins i, fins i tot, familiars dels alumnes. El 'Ballant perquè ens mirin' 2019 es podrà veure al Teatre-Auditori el 6 d'abril en dues sessions, a les cinc de la tarda i a dos quarts de vuit del vespre.

Enguany, l'espectacle repetirà amb la música en directe que, en aquesta edició, anirà a càrrec del grup folk Riu. El membre del grup, Ricard Ros, assegura que agafen aquest projecte amb ganes, ja que per a ells és una 'il·lusió veure que es ballen les seves músiques, tal com les han reelaborat de la tradició'. Per això, el músic considera que la seva feina i la de l'Esbart és similar. Així ho confirma la directora de l'escola de dansa de l'Esbart Andança, Anna Bastida, qui explica que el ball folk són 'danses de plaça i danses perquè balli tothom'. D'aquí surt el nom d'aquest nou espectacle, 'Que balli tothom'.

Les entrades ja es poden comprar per 10 euros a l'Oficina de Turisme o bé, per Internet, al web del Teatre-Auditori.

'Ballant perquè ens mirin' arriba enguany a la 7a edició, ja que es va posar en marxa fa 14 anys. L'espectacle comptarà amb la participació de tots els grups de ball de l'Esbart: els alumnes més petits del grup d'Andança, les onze escoles de primària on l'Esbart fa classe, els grups d'adults de Mèdium, Sèniors, Pre-Cos i Cos de Dansa.





Ricard Ros

Ens fa molta il·lusió perquè veure que es ballen les nostres músiques tal com nosaltres les hem reelaborat de la tradició. És una mica la feina que també fan des de l'Esbart i nosaltres fem des de fa uns quants anys amb Riu. Creiem que estem agermanats en aquest sentit i que és un projecte molt bonic.

Anna Bastida

Aquest any vam escollir Riu perquè ens posés aquesta música i ells vénen d'un vessant tradicional folk. I el ball folk és això, danses de plaça, danses perquè balli tothom i aquesta era la idea que ens va fer pensar que aquesta edició havia de ser una oportunitat perquè tothom pogués ballar. Aquesta serà la sorpresa, ballarà tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.