Sant Cugat reivindica el paper de les seves dones al llarg de la història

El Museu del Monestir ha organitzat un cap de setmana d'activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona


  • Comparteix:

El Museu del Monestir ha reivindicat el paper de les dones de Sant Cugat amb activitats que han repassat el seu paper a la societat des de l'edat mitjana fins a l'actualitat. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona l'espai ha apropat al públic el dia a dia de les dones al llarg de la història en els àmbits públics i privats.

A la vila encara s'hi poden trobar vestigis d'aquest passat, com és el cas dels capitells del claustre, testimonis del simbolisme de la dona a la Bíblia. El docotorand en Art Sagrat Medieval i educador al Museu del Monestir Jorge Rodríguez ha explicat que cal reivindicar 'el punt femení del cristianisme dels orígens'.

El públic de l'activitat 'El Claustre amb ulls de dona medieval' ha fet un recorregut per les talles on s'hi representa la dona. Arnau Cadell va deixar-hi gravada Eva, dona d'Adam; Maria, Mare de Déu, acompanyada de Maria Magdalena, i el triomf de les set virtuts, representades amb set figures femenines.


Jorge Rodríguez

La gent s'interessa per rol i el pensament de la mística femenina. Cal reivindicar el punt femení del cristianisme medieval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.