Antoni Rosselló serà l'autor de la nova escultura en homenatge a Rafael Casanova


  • Comparteix:

El pressupost del projecte és de 41.400 euros

El pressupost del projecte és de 41.400 euros

Antoni Rosselló serà l'encarregat de fer la nova escultura en homenatge a Rafael Casanova que s'ubicarà a la plaça que porta aquest mateix nom. Així ho ha decidit el jurat, format per experts en el món de l'art i autoritats municipals, a partir dels projectes presentats pels 3 finalistes del concurs convocat amb aquesta finalitat. El projecte, que comptarà amb un pressuost de 41.400 euros, juga amb un fort component simbòlic a partir de 3 elements rectangulars d'acer corten on es pot llegir el nom de Rafael Casanova i l'any 1714.

El concurs convocat per l'Ajuntament amb la voluntat d'escollir un projecte que substitueixi l'actual monolit de la plaça de Rafael Casanova de Sant Cugat ja té un guanyador.

Després de valorar els 3 projectes finalistes, el jurat ha decidit per unanimitat encarregar aquesta obra a Antoni Rosselló. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Va guanyar jo diria que per unanimitat absoluta de tots els membres del jurat. És el projecte que millor s'adequava a la proposta, tant per continguts com per adequació a l'entorn.


El projecte, amb un fort component simbòlic, parteix de 3 elements rectangulars fets amb acer corten i en els quals s'hi pot llegir tant el nom del qui va ser Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona l'any 1714, Rafael Casanova, com la data d'aquell any. Per a Solé, és un projecte minimalista i simbòlic però que recull perfectament el sentit de la proposta.

Àngels Solé

Una peça ocupa el lloc preeminent on s'ha d'unicar l'element més referencial de l'escultura i després hi ha dues peces que incorporen la data 1714.


Pel que fa als altres dos projectes, presentats per Emili Armengol i Miquel Planas, la tinent d'alcalde també n'ha destacat la seva qualitat però ha afegit que un d'ells va descartar-se perquè no acaba d'integrar-se a l'entorn, mentre que l'altre contenia certs elements tallants que podien suposar un risc.

Ara, durant els propers mesos caldrà acabar de perfilar la proposta de Rosselló, i l'objectiu és que pugui inaugurar-se amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l'any vinent.

Recordem que el pressupost és de 41.400 euros, i que els altres dos finalistes rebran també una dotació econòmica de 1.200 euros cada un.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.