El primer festival fotogràfic de Sant Cugat obre portes amb més de 200 imatges d'autor

'Lumínic' neix de tres entitats de la ciutat que volen posar en la fotografia


  • Comparteix:

Més de 200 fotografies d'autor repartides per diferents espais de la ciutat. Així és 'Lumínic', un festival de fotografia nascut a la ciutat que aquest dijous ha donat el tret de sortida a la seva primera edició al Claustre del Monestir. El certamen compta amb més d'una desena d'artistes, tant nacionals com internacionals, que fins el 28 d'abril exhibiran les seves instantànies a indrets emblemàtics com el Claustre del Monestir, el Celler Modernista i la Casa de Cultura. En total, hi ha 12 exposicions repartides en 10 espais diferents. L'objectiu: acostar la fotografia d'autor a la ciutadania. Per això, el festival també ha programat xerrades i tallers.

'Lumínic' neix de la unió de tres entitats: Agita Cultura, La Fotogràfica i QgatFoto. Es presenta com el primer festival de fotografia de la ciutat i vol ser un 'punt de referència' en la cultura contemporània. 'Pretenem posar en valor la fotografia d'autor i que sigui més accessible', ha explicat un dels impulsors del festival, el fotògraf Marc Vidal.

Entre els artistes que hi participen figuren noms com Manel Esclusa, que presenta 'El jardí d'humus' al Centre d'Art Maristany, una sèrie d'imatges que són el resultat de plantar els negatius de fotografies a color en un hivernacle. També hi ha la fotògrafa Maria Espeus, que exposa 'De l'ombra a la llum'. Es tracta d'una mostra que es pot visitar al Claustre del Monestir i que exhibeix 15 retrats en blanc i negre de dones que han patit violència masclista.

Jordi Bernadó és un altre dels artistes participants. Al festival ofereix 'Welcome to Espaiñ', una sèrie d'imatges que conformen una visió lúcida i irònica d'Espanya, i que ocupa la Sala Capitular del Monestir. Una de les figures internacionals del certamen és Inzajeano Latif, un retratista vingut de Londres que exposa retrats d'aquells que 'habiten la perifèria de la societat' sota el nom de 'This is Tottenham' a la Casa de Cultura.

En paraules de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, es tracta d'un 'honor' per la ciutat que sigui el bressol d'aquest festival.

La iniciativa, que compta amb el suport de l'Ajuntament, també programa xerrades, tallers i taules rodones sobre el món de la fotografia. Tota la programació del festival es pot visitar en aquest enllaç.













Marc Vidal

Hem intentat presentar grans autors i promocionar autors joves.

Manel Esclusa

Participar en una iniciativa com aquesta en un lloc com Sant Cugat és un honor per a mi.

Sílvia Solanellas

Té vocació de país i internacional. També té una voluntat educativa i en perspectiva de gènere. Estem molt contents que Sant Cugat tingui aquest esdeveniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.