El 'Lumínic' més participatiu omple els espais culturals de Sant Cugat

El festival ha programat diversos tallers i activitats per aquest cap de setmana


  • Comparteix:

Tallers, activitats infantils i inauguracions. El festival 'Lumínic' ha omplert de propostes espais de la ciutat com el Teatre-Auditori, la Casa de Cultura i el Centre d'Art Maristany. La recerca de l'expressió a través del cos i el diàleg entre la imatge i l'escultura han estat les propostes d'Ainhoa Valle i Clara Gassull per aquest cap de setmana. Les dues artistes han inaugurat també les seves respectives mostres: 'Buthografías', al Teatre-Auditori, i 'La gravetat del lloc', a la Casa de Cultura.

El treball de Valle es basa en la seva experiència amb la dansa butoh, una disciplina que va néixer al Japó de la dècada dels 50, després de l'esclat de les bombes d'Hiroshima i Nagasaki. 'Aquesta dansa m'ha permès apropar-me a la mort d'una manera més poètica', ha explicat Valle. Clara Gassull, en canvi, ha creat les seves peces a partir de les imatges d'Isarel Ariño, qui la va convidar a crear un diàleg artístic a partir del seu treball fotogràfic.

A la tarda, una taula rodona sobre el procés creatiu amb els artistes Jordi Bernadó, Maria Espeus i Neus Solà, entre d'altres, ha posat punt final a les activitats de la mostra, que reprendran dijous.

'Lumínic' neix de la unió de tres entitats: Agita Cultura, La Fotogràfica i QgatFoto. Es presenta com el primer festival de fotografia de la ciutat i vol ser un 'punt de referència' en la cultura contemporània. La iniciativa, que compta amb el suport de l'Ajuntament, inclou xerrades, tallers i taules rodones sobre el món de la fotografia.

Tota la programació del festival es pot visitar en aquest enllaç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.