Paula Jornet i Maria Campos, guardonades als Premi de la Crítica de les Arts Escèniques


  • Comparteix:

Paula Jornet als estudis de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

Paula Jornet als estudis de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

La 19a edició dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques esquitxen Sant Cugat. La cantant i actriu Paula Jornet s'ha endut finalment el Premi de la Crítica de les Arts Escèniques en la categoria de música original per 'La importància de ser Frank', una categoria en la qual també es va imposar als Premis Butaca. De fet és l'únic guardó que ha aconseguit el muntatge del TNC, que partia amb sis nominacions.

Paula Jornet també optava al premi en la categoria de revel·lació, que ha recaigut en el protagonista d'A.K.A. (Also Known As), espectacle nascut a la Sala Flyhard, Albert Salazar. L'altra santcugatenca nominada, Laura Conejero, es podia endur el premi a la millor actriu de repartiment pel seu paper a la mateixa obra, 'La importància de ser Frank'. Un guardó que, en aquesta categoria, ha estat finalment per Júlia Truyol per 'El temps que estiguem junts'.

La florestana Maria Campos s'ha emportat dos dels premis més importants en la categoria de dansa gràcies al muntatge 'Set of sets'. La seva proposta, co-creada amb l'artista libanès Guy Nader, s'ha presentat a teatres i festivals d'arreu del món. 'Set of sets' és un espectacle de dansa contemporània on es representa una metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i la idea de la persistència.

La ballarina Maria Campos ha rebut el Premi de la Crítica en la categoria de millor coreografia i al millor espectacle de dansa per l'espectacle 'Set of sets', estrenat al Mercat de les Flors.

Els XXI Premis de la Crítica d'Arts Escèniques
Els guardons, que atorga l'Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques Recomana, han reconegut com a millor espectacle l'obra 'Una gossa en un descampat', una producció de la Sala Beckett i el Festival Grec de Barcelona 2018. El muntatge s'ha endut també el guardó en la categoria de text, per Clàudia Cedó, i d'actriu, 'ex aequo' per a Vicky Luengo i Maria Rodríguez. L'altre espectacle destacat de la gala ha estat 'Els Jocs Florals de Canprosa' del TNC, que ha rebut els premis a la direcció, per Jordi Prat i Coll, al vestuari, per Montse Amenós i a l'actriu de musical, per Anna Moliner. Pere Arquillué ha recollit el premi a millor actor principal i Albert Salazar com a actor revelació.

Com ha succeït els darrers anys, els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques van inaugurar les celebracions del Dia Mundial del Teatre amb una gala festiva i reivindicativa. Enguany, la cerimònia va tenir lloc al Teatre Poliorama i es va dedicar a la memòria del crític d'El Periódico de Catalunya César López Rosell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.