Una Electra avantguardista arriba a Sant Cugat de la mà del Ballet Nacional d'Espanya

L'estrena del muntatge a Catalunya es podrà veure aquest divendres i dissabte al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Fa més de 2.000 mil anys, Electra va matar la seva mare amb l'ajut del seu germà. Volia venjar el seu pare, mort a mans de l'amant de la progenitora. Un mite grec que el Ballet Nacional d'Espanya ha convertit en dansa amb la col·laboració del coreògraf Antonio Ruz, i que aquest divendres i dissabte aterra al Teatre-Auditori a les nou de la nit en la que és l'estrena del muntatge a Catalunya. Una proposta escènica que conjuga la dansa contemporània i l'avantguarda amb la tradició, i que capitaneja Antonio Najarro com a director del ballet.

El muntatge vol anar més enllà d'estils i disciplines i mostrar una peça argumental en què flamenc i dansa contemporània i espanyola es donen la mà. 'Vam escollir el mite d'Electra perquè ofereix diversos registres emocionals com l'amor, el desamor, l'ira, la fúria i la venjança', ha explicat Najarro aquest dijous en roda de premsa. També ha destacat que l'espai, la llum, la música i la veu conformen 'un espectacle total i innovador'.

La posada en escena també remet a la tradició. S'ambienta en l'Espanya rural, amb una escenografia que recorda un entorn camperol i un vestuari 'senzill i minimalista'. El paper d'Electra l'encarna la ballarina Inmaculada Salomón en un elenc en què també figura el mateix Najarro, que actua en el rol de l'amant de la mare, Egist. El ballarí Sergio Bernal protagonitza el paper d'Orestes, el germà d'Electra, i el de la mare Clitemnestra, l'interpreta Esther Jurado.

A Sant Cugat, 'Electra' comptarà amb l'acompanyament musical de l'Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Manuel Coves. En paraules de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, és un 'honor' per a la ciutat acollir el muntatge. 'Electra', que es va estrenar a Madrid el 2017, arriba a Catalunya i a la ciutat sota la programació del festival 'Dansa. Quinzena Metropolitana'. Després de ser a Sant Cugat farà parada a Santander, Oviedo i Alcobendas.




Antonio Najarro

Per la personalitat d'Electra hi ha molts registres, com la venjança, la furia i l'ira. Electra mostra una dona amb molt de poder.

Sílvia Solanellas

Estem absolutament encantats que participin en la programació estable del Teatre-Auditori i a la Quinzena de Dansa Metropolitana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.