El termini per presentar obres al II Premi Poesia Sant Cugat finalitzarà el 28 de febrer


  • Comparteix:

Les bases del II Premi Poesia Sant Cugat es van presentar en un acte celebrat a la sala Be-Bop

Les bases del II Premi Poesia Sant Cugat es van presentar en un acte celebrat a la sala Be-Bop

La segona edició del Premi Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater ja està en marxa i el període de presentació de treballs es mantindrà obert fins el 28 de febrer. L'Ajuntament ha presentat les bases per a l'edició d'enguany, que pretén consolidar aquesta iniciativa juntament amb la setmana de la poesia a Sant Cugat.

La voluntat d'aquest premi és d'esdevenir una important plataforma per potencia la creació poètica en llengua catalana. La línia de la present edició és força similar a la de l'any anterior i el jurat serà el mateix. Les obres que es presentin han d'estar escrites en vers, en llengua catalana o en qualsevol de les seves variants, i han de ser originals i inèdites. A l'edició anterior s'hi van presentar 88 exemplars i aquest any s'espera obtenir un resultat similar o superior. Paco Soler, membre de la Comissió Ciutadana ha explicat que una aportació important d'aquest premi és enriquir la llengua.

Paco Soler

Volem que el premi valori l'evolució de la llengua i que contribueixi al seu enriquiment


Marc Romera va guanyar la primera edició amb l'obra 'La pau del cranc'. Des del jurat, es va valorar la gran qualitat literària dels seus versos i la seva actualitat. Ho explica Francesc Garriga, membre del jurat.

Francesc Garriga

És un llibre jove i nou que presenta unes formes noves per a la llengua catalana


El termini de presentació dels originals s'acabarà el 28 de febrer i el premi es fallarà a l'entorn del 27 d'abril, coincidint amb l'aniversari de la mort de Gabriel Ferrater. Recordem que aquest guardó té una dotació de 7.200 euros i l'obra guanyadora s'editarà a Edicions 62.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.