'La bona persona de Sezuan' qüestiona al Teatre-Auditori els límits de la bondat humana


  • Comparteix:

Reflexionar sobre les limitacions de la bondat humana i qüestionar-se si, al món, és possible trobar persones amb bon cor. Aquestes són algunes de les reflexions que aquest divendres ha traslladat el muntatge 'La bona persona de Sezuan' al Teatre-Auditori. Una obra escrita per Bertolt Brecht que ha fet parada a la ciutat versionada per Oriol Broggi i protagonitzada per Clara Segura. Una història ambientada en una Xina imaginària que ha transportat els espectadors a la casa de Xen Te, una jove prostituta que resulta ser l'única bona persona de la ciutat xinesa de Sezuan.

L'ambientació de l'obra a la Xina no és casual. El dramaturg alemany va escriure la peça durant els anys 30 -en el seu exili a Estats Units- i per parlar de la impossibilitat de ser bona persona en un món en runes va situar la trama al país asiàtic, utilitzant així una de les estratègies de distanciament que tant caracteritza el teatre brechtià.

Unes estratègies que també ha explotat Broggi en la versió que n'ha fet, com és el cas del trencament de la quarta paret i de la constant presència d'actors a escena. La trama, però, ha conservat l'essència. Una història centrada en el personatge de Xen Te, escollida pels déus com a persona bondadosa. Ella, una prostituta amb dificultats per pagar el lloguer, ha acollit les divinitats a la Terra després que hagin vingut a buscar-hi espurnes de bondat.

Una faula que manifesta la tasca hercúlia que, de vegades, pot esdevenir ser bodadós i que, a part de Segura, ha comptat amb intèrprets com Joan Carreras i Toni Gomila, a més de l'equip de La Perla 29, la companyia teatral de Broggi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.