Una santcugatenca impulsa una websèrie amb escenes a la ciutat

El projecte compta amb l'assessorament de cineastes com Carlos Marqués-Marcet i Carla Simón


  • Comparteix:

Equip de 'Blanc Trencat' / Foto: Cedida

Equip de 'Blanc Trencat' / Foto: Cedida

La santcugatenca Sandra Hernández és una de les impulsores de 'Blanc Trencat', una websèrie que a partir del maig desembarcarà a la ciutat per gravar algunes escenes. Es tracta d'un projecte que ha posat en marxa com a estudiant de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb cinc companyes més, i que compta amb l'assessorament de cineastes com Carla Simón ('Estiu 1993') i Carlos Marqués-Marcet ('Tierra firme' i '10.000 Km'). 'Blanc Trencat' narra la història d'una mare i una filla amb pànic a les relaciones amoroses que són organitzadores de casaments. A la ciutat, es plantegen ambientar la trama a indrets com el Turó de Can Mates i al pis que Hernández té al municipi.

'Sant Cugat ens agrada molt, a més està molt ben connectada amb Barcelona i té entorns molt bonics', ha destacat Hernández, que també s'ha mostrat molt satisfeta de poder comptar amb els consells de directors de cinema de renom. 'La Carla Simón ens ha ajudat molt a l'hora de treballar amb les actrius ja que ella n'és una especialista, i en Marqués-Marcet ens ha donat idees per al guió'.

L'estudiant de Comunicació Audiovisual explica que 'Blanc Trencat' va sorgir d'una assignatura de narrativa cinematogràfica que van fer a la universitat. 'Neix de dos conceptes que volíem treballar: la relació entre mare i filla, i el món de l'amor i l'organització de casaments'. Una trama, però, que no és gens convencional ja que la mare, Elisabeth, es veu obligada a anar a viure amb la filla, Àlex, després que el seu matrimoni hagi fet aigües. De fet, el mateix títol de la sèrie fa referència a aquesta qüestió. Hernández explica que 'Blanc' evoca al món dels casaments, i que el terme 'Trencat' fa referència a la 'imperfecció'.

De moment, conceben el projecte com a Treball de Final de Grau i han decidit finançar-lo a través d'una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami. Amb els diners recaptats, gravaran un capítol pilot i després de presentar-lo com a treball universitari es plantegen seguir buscant finançament per poder enregistrar la primera temporada de la sèrie, que constarà de vuit capítols. 'Ja els tenim ideats i ens faria molta il·lusió poder gravar-los tots'. De fet, Hernández reconeix que un somni seria que la sèrie pogués tenir cabuda a plataformes com 'Netflix'. 'Ens encantaria', admet.

A banda d'Hernández, l'equip el formen Alba Gómez, Júlia Lucha, Júlia Bosque, Maria Sabater i Maria Alburquerque.




Sandra Hernández

Sant Cugat està molt ben comunicada amb Barcelona, però no és la capital. Hi ha més facilitat per aparcar i exteriors molt bonics.

Sandra Hernández

Carla Simón ens ajuda molt a dir-nos quins exercicis són els millors per treballar amb les actrius i aconseguir la complicitat entre personatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.