Sant Cugat i el ball es donaran la mà amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

El 'Sant Cugat Balla' oferirà durant dues setmanes una desena d'activitats, entre elles la multitudinària Mostra de Dansa


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc al Cafè Auditori / Foto: Cugat.cat

La roda de premsa ha tingut lloc al Cafè Auditori / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat es tornarà a omplir de dansa un any més amb una nova edició del 'Sant Cugat Balla' amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. El programa està conformat per una desena d'activitats i se celebrarà del 25 d'abril al 4 de maig. El plat fort de la cita serà un any més la Mostra de Dansa, que tindrà lloc al parc de Ramon Barnils el 27 d'abril i reunirà els alumnes d'11 escoles de la ciutat en una de les activitats més multitudinàries del 'Sant Cugat Balla'. Com en les darreres edicions, el Teatre-Auditori acollirà dos espectacles per acompanyar la mostra amb el 'Block Party' de la companyia Brodas Bros i 'Giselle', del Ballet du Capitole, com a acte de cloenda.

La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha destacat la importància de 'posicionar i visualitzar la gran feina que es fa' en el món de la dansa a la ciutat i ha convidat tothom a participar de les activitats. Solanellas ha estat acompanyada a la roda de premsa per Anna Pérez, directora de l'escola La Tacones, i de les directores de l'Escola Sant Cugat, Rosa Lechón i Eva Peñuela. Totes dues han posat en valor la iniciativa i han explicat els actes que es duran a terme.

El tret de sortida del 'Sant Cugat Balla' el donarà 'Una hora de dansa' el dijous 25 d'abril al Cafè Auditori, una activitat per apropar al públic noves peces de dansa i dels seus diferents estils. Divendres serà el torn de dues activitats a l'aire lliure. La primera, una exhibició a la plaça d'Octavià de barra de dansa clàssica a càrrec del Centre de Dansa Laura Esteve i l'Escola de Música i Dansa Fusió. La segona, una mostra de danses a plaça, estarà organitzada per l'Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània a la plaça de Victòria dels Àngels.

El cap de setmana portarà una de les activitats centrals del 'Sant Cugat Balla. El dissabte, el protagonisme serà per a la tradicional Mostra de Dansa a càrrec de les escoles de la ciutat. Una cita que enguany arriba als seus 15 anys i que reunirà tot tipus d'estils al parc de Ramon Barnils. A dos quarts de vuit de la tarda del mateix dissabte, el Teatre-Auditori acollirà 'Block Party' dels Brodas Bros, un homenatge a la música negra. El punt final a les activitats del cap de setmana el posarà les 'Ballades' a l'escola La Tacones.

Al llarg de la següent setmana, les escoles General Giap, Sant Cugat Dance Academy, Centre de Dansa Laura Esteve i La Tacones realitzaran un intercanvi de professorat per oferir als alumnes una oportunitat per canviar de registre i conèixer altres estils. El darrer cap de setmana de la cita portarà una de les novetats d'enguany, el 'Carrer en dansa'. Es tracta d'un recorregut des de la plaça de Doctor Galtés fins a la plaça d'Octavià on, a partir d'accions quotidianes, sorgiran coreografies inspirades en els grans títols del cinema musical. 'Cronexiones' serà la darrera activitat del cap de setmana a La Tacones.

Finalment, les dues últimes activitats, el 'Tots dansen' i 'Giselle' del Ballet du Capitole, tindran lloc al Teatre-Auditori el dimecres 8 de maig i el diumenge 12 de maig respectivament.




Sílvia Solanellas

Tot el que es faci per seguir posicionant i visualitzen a nivell de dansa en totes les seves vessants, és essencial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.