Les caramelles omplen de cants i tradició els carrers de la ciutat per Pasqua


  • Comparteix:

Les societats corals La Lira i La Unió Santcugatenca han portat un any més les caramelles al centre de la ciutat. Cançons típiques catalanes en forma de sardana, vals o havanera han sonat per celebrar la Pasqua i la primavera amb un públic que ha acompanyat les dues corals en el seu recorregut.

Un recorregut on durant tot el matí de diumenge les corals han actuat davant la Casa de Cultura, la Residència Sant Cugat del carrer Santa Rosa, la plaça d'Octavià, la plaça dels Quatre Cantons, la plaça Barcelona o Cugat.cat, entre d'altres. La directora coral de La Unió Santcugatenca, Silvia Planagumà, creu que és important que la gent conegui aquestes tradicions.

Des de la societat coral La Lira, el seu president, Josep Garrell, destaca com han anat evolucionant les caramelles al llarg dels segles. Aquest dilluns al matí i a la tarda, les corals seguiran el seu recorregut pels carrers de Sant Cugat.








Silvia Planagumà

Des de fa molt temps intentem que la gent sigui conscient d'aquesta tradició. Anem exposant una mostra del que treballem durant l'any.

Josep Garrell

Va començar fa 400 anys amb caramelles dedicades a la Mare de Déu i des de fa 200 anys és fan de cara a la primavera, a les noies, a la Pasqua i a Jesús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.