Kim Manresa acosta amb les seves fotografies la realitat de la immigració a Sant Cugat


  • Comparteix:

La mostra recull 50 imatges que poden veure's fins a finals de febrer al Museu

La mostra recull 50 imatges que poden veure's fins a finals de febrer al Museu

La realitat de la immigració a Sant Cugat pot veure's aquests dies al Museu de la ciutat de la mà del fotògraf local Kim Manresa. La mostra, que porta per títol 'Santcugatencs, també. Instants de mestissatge', s'emmarca dins la quarta edició de la Biennal de Fotografia que s'organitza a l'entorn del Monestir.

L'exposició de Kim Manresa recull, en mig centenar d'instantànies, els rostres i les històries de les persones que han arribat a la nostra ciutat provinents de diferents països.

Amb aquesta exposició, el reconegut fotògraf mostra una realitat que es viu a la nostra ciutat des de fa molts anys, però lluny de mostrar una imatge negativa d'aquesta immigració, la seva voluntat és explicar els problemes amb els que es troben els nouvinguts però també la gran capacitat d'integració que té la nostra ciutat. Ho explica el mateix Kim Manresa.

Kim Manresa

Vull destacar la convivència que hi ha aquí a Sant Cugat, m'he trobat que es mantémolt i que és molt important.


Per al comissari de l'exposició, Pere Formiguera, un dels aspectes més destacats de les imatges és la humanitat que recullen, una humanitat que Manresa aconsegueix a partir de la seva implicació personal amb els protagonistes de les seves fotografies.

Pere Formiguera

Jo crec que té una vissió privilegiada pel fet que no només informa, Kim Manresa conviu amb la gent que fotografia, forma part ell mateix de la pròpia història que explica.


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha explicat que, més enllà de la seva qualitat tècnica, té un important contingut social i pedagògic que cal aprofitar.

Lluís Recoder

És una exposició que, a banda de la seva qualitat artística, pot donar molt de sí, i ens agradaria que fos així, que passi per diferents punts de la ciutat i que l'aprofitem des d'un punt de vista pedagògic.


L'exposició 'Santcugatencs, també. Instants de Mestissatge' podrà veure's al Museu de Sant Cugat fins el dia 27 de febrer del 2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.