Exposició fotogràfica dels orígens de l'esport català a la Nau de Cultura de Valldoreix


  • Comparteix:

L'exposició fotografica de la Fundació La Caixa 'Arrels de l'esport català. 1905-1960' ja es pot veure a la Nau de Cultura de Valldoreix. Aquest recull de fotografies esportives d'època es podrà visitar de franc fins el 12 de desembre.

L'exposició itinerant organitzada per la Fundació La Caixa és un recull dels moments més importants de l'esport català durant les primeres dècades del segle passat. Sota el títol 'Arrels de l'esport català. 1905-1960', podrem trobar unes 120 fotografies que permeten resseguir alguns dels esdeveniments que han marcat la història de l'esport al nostre país.

La vocal d'esports de l'EMD de Valldoreix, Mercedes Rojo, ha explicat que l'exposició és una mescla de fotografies de l'arxiu personal de Joan Antoni Samaranch i de retalls de la premsa de l'època. L'escoltem.

Mercedes Rojo

La majoria de les fotografies són de la col·lecció privada de Samaranch i són de tots els esports, dels grans esportistes i dels seus grans moments


Mercedes Rojo ha volgut recordar que també pot ser una exposició interessant per a la gent que no li agrada l'esport ja que és també un repàs de la història del país. A més, ha volgut animar especialment a la gent més gran perquè els pot portar a recordar molts moments de la seva infantesa. Escoltem Mercedes Rojo.

Mercedes Rojo

Animar a la gent i sobretot a la gent de 50 i 60 anys perquèels pot recordar coses molt interessants


D'entre les fotografies més destacades hi podem trobar la inauguració dels II Jocs Mediterranis de l'any 1955 a l'Estadi de Montjuïc, el primer avió que es va construir a Barcelona, el Monocoque II, la primera pilot d'aviació catalana -l'any 1933-, el partit de rugby entre les seleccions de Catalunya i Itàlia el 1934, i fotografies de tennis de principis de segle XX.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.