Creu de Sant Jordi a Pla-Narbona

El pintor i dissenyador gràfic rep la insígnia amb 91 anys


Temes relacionats

Reflexions visuals i textuals s'entrellacen al llibre de Pla-Narbona 'Axiomagrafies 2' ( 8/abr/19)


  • Comparteix:

Pla-Narbona, en una imatge d'arxiu / Foto: Toni Ricart

Pla-Narbona, en una imatge d'arxiu / Foto: Toni Ricart

El pintor i dissenyador florestà Josep Pla-Narbona és una de les personalitats que ha rebut aquest dimarts la Creu de Sant Jordi. L'artista ha guanyat la distinció per ser capdavanter en la seva disciplina, per obrir camins a generacions posteriors i per assolir reconeixement internacional.

Pla-Narbona és un dels màxims exponents del disseny a l'Estat espanyol i un dels impulsors d'aquesta disciplina artística. El 2004 l'artista va rebre el Premi Nacional de disseny.

Afincat a la Floresta, el dissenyador va néixer a Barcelona el 1928. Va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona (Llotja) i va treballar a Paris durant dos anys. Quan va tornar a Barcelona, va establir el seu propi estudi i va ser nomenat professor de l'Escola Massana. El 1964 va promoure els premis Laus de disseny. Entre les seves exposicions, destaquen les de Zuric, Nova York, Chicago i San Francisco.

Fa un mes, l'artista va presentar el llibre 'Axiomagrafies 2' amb el comunicòleg Joan Costa. L'un hi ha posat les il·lustacions i l'altre les reflexions. Tot plegat en una combinació que vol ser una reflexió sobre la importància de l'art gràfic i de la comunicació visual.

Altres distincions
El govern ha distingit l'esportista del FC Barcelona Leo Messi i els expresidents del Parlament Ernest Benach, Núria de Gispert i Joan Rigol. El govern ha acordat concedir el guardó a 29 personalitats i 15 entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis 'destacats' a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural, segons l'acord. L'executiu també guardona l'esportista i excandidata d'ERC Núria Picas, i entitats com El Tempir, l'Ateneu de Tàrrega i la Federació Catalana d'Entitats Corals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.