La vessant més tècnica i científica dels castells, al tercer volum de l'Enciclopèdia Castellera

L'obra s'ha presentat aquest dimecres al ViLab Celler


  • Comparteix:

El director de l'enciclopèdia, Xavier Brotons, durant la presentació / Foto: Cugat Mèdia

El director de l'enciclopèdia, Xavier Brotons, durant la presentació / Foto: Cugat Mèdia

La tècnica i la ciència que hi ha al darrere dels castells queden al descobert en el tercer volum de l'Enciclopèdia Castellera, que s'ha presentat aquest dimecres al ViLab Celler en una cita que ha anat a càrrec del director i promotor de la publicació, el periodista i filòleg Xavier Brotons. L'obra posa el focus per primera vegada en diferents aspectes tècnics del món casteller, centrant-se en l'especialització que hi ha darrere de cada castell. El volum, de l'editorial Cossetània, consta de 256 pàgines on el lector també pot trobar fotografies, gràfics i representacions visuals que ajuden a entendre la ciència que hi ha al voltant de la pràctica castellera.

Aquest tercer volum arribar després dels dos primers, en què es parla sobre l'origen i la història dels castellers. Brotons ha explicat que la col·lecció la completaran tres volums més, en els quals es parlarà sobre la sociologia, antropologia i projecció dels castells arreu del món. Tot plegat per tancar el cercle d'aquesta obra enciclopèdica que busca fer una síntesi de tots els coneixements que hi ha sobre el món casteller. Una col·lecció que, segons Brotons, recull 'un patrimoni' de la cultura catalana que pot estimular les recerques futures.




Xavier Brotons

S'ha generat un volum de reflexió de la gent que entén més sobre el món casteller.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.