Creu Roja i CEAM presenten dues exposicions sobre la realitat de l'Amazònia


  • Comparteix:

Les mostres poden veure's a la Casa de Cultura fins el 12 de desembre

Les mostres poden veure's a la Casa de Cultura fins el 12 de desembre

El Centre d'Estudis Amazònics i l'Oficina Local de la Creu Roja de Sant Cugat-Rubí fan un recorregut per la realitat social de l'Amazònia a través de les fotografies que es poden veure a la Casa de Cultura. Les exposicions 'L'Amazònia Boliviana: Una mirada al llarg del temps' i 'I tu, com veus l'Amazònia' volen sensibilitzar a la població sobre la realitat d'una de les zones amb més riquesa natural del planeta però on el 85% dels habitants viuen en situació de pobresa.

El Centre d'Estudis Amazònics i l'Oficina Local de la Creu Roja exposen conjuntament a la sala gran de la Casa de Cultura dos reportatges fotogràfics sobre la realitat dels països de l'Amazònia.

D'una banda, el CEAM presenta un recull d'imatges que vol reflectir la situació de l'Amazònia boliviana i donar a conèixer els projectes que estan duent a terme a la zona de Llanos de Moxos, on estan desenvolupant sistemes de producció sostenibles i adaptats al medi natural de la regió com per exemple piscifactories. Uns projectes que compten també amb una subvenció de la partida solidària de l'Ajuntament de Sant Cugat. Ho explica Josep Barba, president del CEAM

Jordi Barba

Avui hi ha 20 comunitats indígenes criant peixos i per primera vegada en la seva història recent tenen una cosa que poden vendre i els permet dinamitzar la seva economia.


De la seva banda, Creu Roja mostra un recorregut pels diferents països de l'Amazònia analitzant les seves dades sociològiques i els motius de la seva pobresa tot i la riquesa natural dels països. Ho ha explicat a Ràdio Sant Cugat Luis Herraiz, tècnic d'educació pel desenvolupament de Creu Roja de Catalunya.

Luis Herraiz

Per exemple, treballem la biodiversitat i la pirateria genètica a Brasil, o la diversitat cultural en el cas peruà.


Ambdues exposicions s'emmarquen dins dels projectes de sensibilització que porten a terme les entitats de la Coordinadora per la Solidaritat de Sant Cugat amb el suport de fons procedents del 0'7% de l'Ajuntament. Toni Ramon, tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, creu que l'exposició sensibilitza des de tres visions diferents.

Toni Ramon

L'exposició ens aporta tres vessants: cultura general, conèixer la tasca de cooperació i conscienciar-nos, al Nord, per poder tenir relacions justes que permetin el desenvolupament del Sud.


La Creu Roja ha enviat, a més, informació de les exposicions a diverses escoles del municipi per tal que els nens i nenes puguin visitar-les i treballar-les a classe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.