La llar del còmic és a Sant Cugat

El primer Museu del Còmic de l'Estat espanyol ja ha obert portes a la ciutat


  • Comparteix:

Després d'anys d'incerteses, el Museu del Còmic ja és una realitat a Sant Cugat, a l'antiga seu de l'Ateneu, a la plaça de Pep Ventura. Es tracta del primer espai d'aquestes característiques, no només a Catalunya, sinó també a l'Estat espanyol. Tot plegat és una iniciativa privada impulsada per Paco Baena i José Luis Villanueva i amb la qual s'exposa un fons amb milers de documents gràfics.

De moment l'espai recull publicacions que documenten 150 anys d'història: entre 1850 i el 2000, amb un fons de 20.000 exemplars de TBO, 3.000 col·leccions de tot tipus de gèneres i d'arreu del món i 2.000 planxes i dibuixos originals. A banda de la mostra permanent, també hi haurà exposicions temporals. La primera serà una sobre el pare de Mortadelo i Filemón, Francisco Ibáñez, que es podrà veure a partir del setembre.

El camí fins que Museu del Còmic de Sant Cugat ha estat realitat no ha estat fàcil. Tot plegat ha estat possible gràcies a l'esforç i la passió de Paco Baena i José Luis Villanueva. 'Hem esperat més de 10 anys que aquest projecte es materialitzés a Badalona, però no ha pogut ser', explica Baena, 'Creiem que era de justícia que el museu fos una realitat', considera.

Tot plegat és una iniciativa privada que compta amb el suport de l'Ajuntament. L'alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, ha celebrat la iniciativa i ha posat el consistori a disposició del projecte per ajudar a assolir finançament, a través, per exemple, del teixit empresarial de la ciutat.

El museu ha obert portes aquest dijous amb presència de personalitats del món del còmic, com el dibuixant Esteve Polls i la directora general de Ficomic, Meritxell Puig, i fins i tot el director de TV3, Vicent Sanchis, que ha mostrat el seu suport al projecte.

Horaris i entrades
El Museu del Còmic obrirà portes de dimarts a divendres a les tardes, els dissabte de deu del matí a dues del migdia i de quatre a vuit de la tarda i els diumenge només de deu del matí a dues del migdia. El preu de l'entrada general és de set euros, quatre per a infants d'entre sis i 12 anys, per a majors de 65 anys i per a persones amb discapacitat.




Paco Baena

És un projecte que neix des del cor. Volíem reconèixer els autors, els 150 anys d'història del còmic.

Carmela Fortuny

Tenim el primer Museu del Còmic del país. La riquesa cultural de Sant Cugat s'incrementa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.