Pessarrodona presenta 'Variacions profanes', el seu nou poemari nascut de la lectura de la Bíblia

La poetessa santcugatenca ha estat acompanyada per la periodista Mònica Terribas a la Biblioteca de Mira-sol


  • Comparteix:

La poeta santcugatenca Marta Pessarrodona ha presentat aquest dijous 'Variacions profanes', el seu nou poemari nascut de la relectura de la Bíblia. La recent Premi d'Honor de les Lletres Catalanes ha ofert un petit tast dels seus poemes a la quarantena de persones que ha assistit a l'acte. La periodista Mònica Terribas ha estat l'encarregada d'acompanyar Pessarrodona en la presentació del seu desè poemari i, en mode de conversa, l'han anat desgranant per descobrir les diferents vessants que el componen. Un poemari que la poeta culmina després de 19 anys, quan Pessarrodona va escriure el primer poema del recull amb motiu de la mort de la també poeta Maria Mercè Marçal.

La presentació, que ha tingut lloc a la biblioteca que porta el seu nom, a Mira-sol, també ha ofert als assistents un recital de poemes de Pessarrodona que ha anat a càrrec de l'actor rubinenc Enric Majó. Uns poemes que fins i tot Terribas s'ha aventurat a recitar, amb la posterior aclamació del públic. Diferents epígrafs de la Bíblia i els propis pensaments de la poeta santcugatenca s'encavalquen a 'Variacions profanes', una obra que Pessarrodona qualifica d''ambiciosa'.

A banda de la seva nova publicació, Pessarrodona també ha explicat que, entre els seus nous projectes, ja té començats dos llibres de poemes i un altre sobre Londres.




Marta Pessarrodona

Hi ha molts epígrafs de la Bíblia. A vegades era una cosa que pensava, i rellegint la Bíblia se m'encavalcava. Per això es diu 'Variacions profanes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.