Les Lectures a la Fresca arrenquen avui amb un repàs a la vida de Margarida Xirgu

García Lorca també serà present en les obres del cicle d'enguany


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Margarida Xirgu / Autor: Amadeu Mariné (CC BY-SA 3.0)

Imatge d'arxiu de Margarida Xirgu / Autor: Amadeu Mariné (CC BY-SA 3.0)

Tornen un any més les tradicionals Lectures a la Fresca dels Amics de Pedra i Sang. En la seva 15a edició i per primera vegada, la proposta es dedica a una actriu, Margarida Xirgu, amb motiu del cinquantenari de la mort de l'artista. El cicle arrenca aquest dijous, a les deu de la nit a la plaça de l'Om, amb 'Xirgu a la fresca: Mosaic de la vida de Margarida Xirgu i Subirà'. Es tracta d'un espectacle musical que repassa els 81 anys de vida personal i professional de Xirgu, dirigida per Ignasi Roda, president de l'Associació Dramàtica de Barcelona (ADB) en l''Any Xirgu'. Les representacions són obertes a tothom i d'entrada gratuïta.

Aquesta primera lectura comptarà amb música en directe amb el pianista Pep Pladellorens i amb la participació de les cantants Virgínia Martínez i Mone Teruel. En el repartiment trobem els actors Joan Berlanga, Pere Codó, Virgínia Martínez, Àlvar Roda, Mone Teruel i Xavier Tor.

Les 15es Lectures a la Fresca també homenatgen Federico García Lorca i la seva obra, per això, la propera cita del cicle és el dijous 11 de juliol amb 'Fes de Federico per a mi', obra de Sam Boardman-Jacobs traduïda per Lluís-Anton Baulenas dirigida per Dolors Vilarasau. En aquesta lectura dramatitzada, l''actriu santcugatenca Marta Uxan farà de Margarida Xirgu i Martina Vilarasau de l'argentina Eva Duarte de Perón. Començarà a les deu de la nit a la plaça de l'Alcalde de Magí Bartralot.

El cicle de les lectures es tancarà el dijous 18 amb un clàssic de García Lorca, 'La casa de Bernarda Alba', dirigit també per Dolors Vilarasau i que compta amb un repartiment completament femení. L'última proposta serà a les deu de la nit a la plaça d'en Coll.

Vano
El tradicional vano aquest any és obra de l'artista plàstica Neus Colet. Hi és present el text manuscrit per homenatjar la trajectòria de l'actriu Margarida Xirgu sorgint d'un paisatge escenogràfic.

Exposició
A més, l'any vinent i en motiu del 15è aniversari de les 'Lectures a la Fresca', es farà una exposició a l'Ateneu amb els vanos de totes les edicions i amb un recull dels millors moments d'aquest tradicional acte teatral.

Les Lectures a la Fresca compten amb el suport de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.